Verborgen juweeltjes van Rhodos: plekken die je niet mag missen

10 juni 2023
Verborgen juweeltjes van Rhodos: plekken die je niet mag missen

Rhodos, het zonovergoten Griekse eiland, is een bestemming vol geschiedenis, natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom. Hoewel de meeste bezoekers worden aangetrokken door de populaire stranden en de historische stad Rhodos, zijn er talloze verborgen juweeltjes die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken. In deze blogpost nemen we je mee op een reis langs enkele van de meest spectaculaire plekken die vaak over het hoofd worden gezien door toeristen. Pak je koffers en bereid je voor op een onvergetelijke ervaring!

1. Het Petaloudes (Vlinder) Dal

Het Petaloudes Dal, ook wel bekend als het Vlinderdal, is een van de meest betoverende plekken op Rhodos. Dit groene paradijs, gelegen aan de westkust van het eiland, is de thuisbasis van duizenden kleurrijke vlinders die hier elk jaar van juni tot september neerstrijken. Het dal wordt gekenmerkt door zijn weelderige vegetatie, schaduwrijke paden, kleine beekjes en watervallen, die zorgen voor een schilderachtige en ontspannen omgeving.

2. Monolithos

Monolithos is een klein dorpje aan de westkust van Rhodos, dat zijn naam ontleent aan de imposante rots waarop het is gebouwd. Bovenop deze rots staan de ruïnes van een middeleeuws kasteel, gebouwd door de Johannieter Ridders in de 15e eeuw. Vanaf de top van de rots heb je een adembenemend uitzicht over de omringende landschappen en de fonkelende Egeïsche Zee. Het nabijgelegen strand van Fourni is een verborgen juweeltje met kristalhelder water en rustige sfeer, perfect voor een ontspannen dag aan zee.

3. Kritinia Kasteel

Kritinia Kasteel, gelegen aan de westkust van Rhodos, is een indrukwekkend fort uit de 16e eeuw. Hoewel het kasteel in de loop der tijd grotendeels is verwoest, zijn er nog steeds enkele goed bewaard gebleven delen te bezichtigen. Het uitzicht vanaf de kasteelruïnes is spectaculair en biedt panoramische vergezichten over de Egeïsche Zee en het nabijgelegen eiland Chalki. Het is zeker de moeite waard om de korte wandeling naar het kasteel te maken voor een unieke en fotogenieke ervaring.

4. Archangelos

Archangelos, gelegen in het oostelijke deel van Rhodos, is een traditioneel Grieks dorp dat zijn authentieke karakter en charme heeft weten te behouden. De smalle straatjes, witgekalkte huizen en kleurrijke bloemen geven het dorp een schilderachtige uitstraling. Breng een bezoek aan de lokale keramiekateliers en bewonder het vakmanschap van de ambachtslieden die de traditionele Rhodiaanse keramiek maken. Vergeet ook niet om de nabijgelegen Tsambika-klooster te bezoeken, gelegen op een bergtop en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving.

5. Het Zeven Bronnen (Epta Piges) Park

Het Zeven Bronnen (Epta Piges) Park, gelegen in het binnenland van Rhodos, is een oase van rust en natuurlijke schoonheid. Het park dankt zijn naam aan de zeven bronnen die samenkomen en een klein meertje vormen. Bezoekers kunnen genieten van een wandeling door het schaduwrijke bos, de idyllische watervallen bewonderen en zelfs een duik nemen in het verfrissende water van het meer. Mis de unieke ervaring van het lopen door de smalle, donkere tunnel die de bronnen met het meer verbindt niet!

6. Kamiros

De oude stad Kamiros, gelegen aan de westkust van Rhodos, is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van het eiland. Gesticht in de 7e eeuw voor Christus, was Kamiros ooit een bloeiende stad en een belangrijk handelscentrum. Tegenwoordig kunnen bezoekers de goed bewaard gebleven ruïnes van tempels, huizen en marktplaatsen verkennen, terwijl ze een glimp opvangen van het dagelijkse leven in het oude Griekenland.

7. Agios Pavlos Strand

Agios Pavlos Strand, gelegen nabij het dorp Lindos, is een klein, afgelegen strand dat bekend staat om zijn kristalheldere water en prachtige omgeving. Het strand is omgeven door indrukwekkende rotsformaties en biedt een rustige en ontspannen sfeer, ver weg van de drukte van de meer toeristische delen van Rhodos. Dit is de perfecte plek om te zonnebaden, zwemmen en snorkelen in de ongerepte wateren van de Egeïsche Zee.

Rhodos heeft zoveel meer te bieden dan alleen de bekende toeristische trekpleisters. Door het verkennen van deze verborgen juweeltjes, zul je een diepere waardering krijgen voor de rijke geschiedenis, natuurlijke schoonheid en unieke cultuur van dit prachtige Griekse eiland. Dus waar wacht je nog op? Het avontuur wacht op je in Rhodos!