De beste plekken om te snorkelen met schildpadden op Rhodos

16 juni 2023
De beste plekken om te snorkelen met schildpadden op Rhodos

Rhodos, een van de meest populaire Griekse eilanden, staat bekend om zijn kristalheldere water, prachtige stranden en rijke geschiedenis. Maar wist je dat Rhodos ook een geweldige bestemming is om te snorkelen met zeeschildpadden? In dit blogartikel delen we de beste plekken om deze fascinerende dieren in hun natuurlijke habitat te bewonderen. Lees verder en ontdek hoe je jouw snorkelavontuur met schildpadden op Rhodos kunt plannen!

Waarom Rhodos?

Rhodos is niet alleen een prachtig eiland om te bezoeken, maar het biedt ook uitstekende snorkellocaties. Het eiland is omgeven door de kristalheldere wateren van de Egeïsche Zee, wat zorgt voor een rijke onderwaterwereld vol met kleurrijke vissen, koraalriffen en prachtige zeeschildpadden.

De zeeschildpadden die je op Rhodos kunt vinden, zijn voornamelijk onechte karetschildpadden (Caretta caretta). Deze soort is te herkennen aan hun grote kop en hartvormige schild. Ze zijn te vinden in de Middellandse Zee, en Rhodos is een van de weinige plekken waar je ze van dichtbij kunt bewonderen.

Beste plekken om te snorkelen met schildpadden op Rhodos

Er zijn verschillende locaties op Rhodos waar je een grote kans hebt om zeeschildpadden te spotten. Hier zijn onze top 5 locaties om te snorkelen met deze prachtige dieren:

1. St. Paul's Bay

St. Paul's Bay, gelegen in de buurt van het pittoreske dorp Lindos, is een van de beste plekken om te snorkelen op Rhodos. Het heldere, ondiepe water maakt het een ideale locatie voor beginners en ervaren snorkelaars. De baai wordt beschermd door hoge rotsen, wat zorgt voor een rustige en veilige omgeving om te zwemmen en snorkelen. Hier heb je een goede kans om zeeschildpadden te spotten, vooral in de vroege ochtend of late namiddag.

2. Kallithea Springs

Kallithea Springs, gelegen aan de oostkust van Rhodos, is een prachtige locatie met een rijke geschiedenis en natuurlijke schoonheid. De thermale bronnen van Kallithea zijn al eeuwenlang een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar genezing en ontspanning. Het water rond de Kallithea Springs is kristalhelder en biedt een uitstekende zichtbaarheid voor snorkelaars. Zeeschildpadden zijn hier regelmatig te vinden, dus houd je ogen open tijdens het snorkelen!

3. Prasonisi

Prasonisi, gelegen aan de zuidpunt van Rhodos, is een unieke locatie waar de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee samenkomen. Dit zorgt voor een interessante onderwaterwereld, waar je een grote verscheidenheid aan zeedieren kunt vinden, waaronder schildpadden. Prasonisi staat ook bekend als een geweldige plek voor windsurfen en kitesurfen, dus je kunt gemakkelijk een dag vol wateractiviteiten plannen.

4. Anthony Quinn Bay

Anthony Quinn Bay, vernoemd naar de beroemde acteur die ooit eigenaar was van het land rond de baai, is een prachtige locatie met helderblauw water en een indrukwekkend landschap. De baai is omgeven door hoge rotsen, waardoor het water rustig en uitnodigend is voor snorkelaars. Het gebied staat bekend om zijn rijke onderwaterleven, en het is niet ongebruikelijk om schildpadden te zien zwemmen tussen de kleurrijke vissen en koralen.

5. Afandou Beach

Afandou Beach is een van de langste en breedste stranden van Rhodos, gelegen aan de oostkust van het eiland. Het water is hier kristalhelder en het strand wordt omgeven door prachtige groene heuvels en dennenbossen. Schildpadden zijn vaak te vinden in de wateren rond Afandou Beach, dus neem je snorkeluitrusting mee en ga op zoek naar deze fascinerende dieren.

Tips voor het snorkelen met schildpadden op Rhodos

We hopen dat dit blogartikel je heeft geïnspireerd om Rhodos te bezoeken en te snorkelen met zeeschildpadden. Met zijn prachtige stranden, kristalhelder water en fascinerende onderwaterwereld, is Rhodos de perfecte bestemming voor een onvergetelijk snorkelavontuur. Bereid je voor op een magische ervaring en geniet van de schoonheid van deze bijzondere dieren in hun natuurlijke omgeving!