Ontdek de verborgen parels van Rhodos

2 oktober 2023
Ontdek de verborgen parels van Rhodos

Rhodos is een populaire vakantiebestemming en dat is niet voor niets. Het eiland heeft prachtige stranden, een rijke geschiedenis en een heerlijk klimaat. Maar naast de bekende bezienswaardigheden zijn er ook veel verborgen parels te ontdekken. In deze blogpost neem ik je mee langs enkele van deze pareltjes van Rhodos.

Ontdek het echte dorpsleven in Asklipio

Asklipio is een klein dorpje in het zuiden van Rhodos en biedt een authentieke ervaring van het Griekse dorpsleven. Het is een van de weinige plaatsen op het eiland waar je nog de oude tradities en gewoonten kunt zien. Het is een rustig dorpje met smalle straatjes, witte huizen en een mooie kerk. Een wandeling door de straatjes van Asklipio is een rustgevende ervaring en een perfecte manier om te ontsnappen aan de drukte van de toeristische hotspots op het eiland.

Verken de rustige baaien van het zuidoosten

Het zuidoosten van Rhodos staat bekend om zijn rustige en afgelegen baaien. Deze baaien zijn ideaal voor wie wil ontsnappen aan de drukte en op zoek is naar rust en ontspanning. Een van de mooiste baaien is Agios Georgios. Dit is een kleine, afgelegen baai met kristalhelder water en een prachtig uitzicht op de kustlijn van Turkije. Het is de perfecte plek om te zonnebaden, te zwemmen of te snorkelen.

Bezoek het pittoreske dorpje Lindos

Lindos is een van de mooiste dorpen van Rhodos en heeft een rijke geschiedenis. Het dorpje ligt op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn. Het centrum van Lindos is autovrij en bestaat uit smalle straatjes met witte huizen, blauwe deuren en ramen en kleurrijke bloemen. Het hoogtepunt van het dorp is de Acropolis, een oude citadel die bovenop de heuvel ligt. Een bezoek aan Lindos is een must voor iedereen die Rhodos bezoekt.

Ontdek de natuurlijke schoonheid van het eiland

Rhodos heeft ook een prachtige natuurlijke omgeving die het ontdekken waard is. Een van de mooiste plekken op het eiland is de Vlindervallei, een groene vallei waar duizenden vlinders leven. Het is een bijzondere ervaring om tussen al deze vlinders te wandelen en te genieten van de rust en de natuur. Een andere plek die de moeite waard is om te bezoeken is de Seven Springs, een prachtig natuurgebied met zeven bronnen en een mooie wandelroute.

Proef de lokale keuken

De Griekse keuken is wereldberoemd en Rhodos is geen uitzondering. Er zijn tal van restaurants en tavernes waar je kunt genieten van heerlijke gerechten. Een van de specialiteiten van Rhodos is meze, een selectie van kleine gerechten die je samen deelt. Probeer ook zeker de lokale wijn en het bier. Een van de beste plaatsen om te genieten van de lokale keuken is de oude stad van Rhodos. Hier vind je talloze restaurants en tavernes waar je kunt genieten van heerlijke gerechten en een gezellige sfeer.

Ontdek de geheime stranden van Rhodos

Rhodos heeft vele prachtige stranden, maar sommige zijn moeilijker te vinden dan andere. Een van deze geheime stranden is Traganou Beach, een klein strand in het oosten van het eiland. Het is alleen bereikbaar via een smalle weg en een trap, maar de beloning is een rustig strand met kristalhelder water en een prachtig uitzicht. Een andere geheime strand is Kallithea Beach, een klein strand in het noorden van Rhodos. Dit strand wordt omringd door kliffen en heeft een turquoise zee.

Bezoek de oude stad van Rhodos

De oude stad van Rhodos is een UNESCO-werelderfgoed en een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. Het is een doolhof van geplaveide straatjes, oude gebouwen en indrukwekkende monumenten. Een van de hoogtepunten van de oude stad is de Grote Meesteres van de Ridders, een middeleeuws paleis dat dateert uit de 14e eeuw. Een andere bezienswaardigheid is de oude haven, een pittoreske plek waar je kunt genieten van een drankje terwijl je uitkijkt over de zee.

Ga wandelen in de bergen

Rhodos heeft ook een prachtig berglandschap dat ideaal is om te wandelen. Een van de mooiste wandelroutes is de route van Embonas naar Profitis Ilias. Deze route biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de zee en voert je langs wijngaarden, dorpjes en oude kerken. Een andere mooie wandelroute is de route van Archangelos naar Stegna. Deze route voert je door de bergen en langs kleine dorpjes en biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn.

Bezoek het dorpje Monolithos

Monolithos is een klein dorpje in het westen van Rhodos en is vooral bekend om zijn middeleeuwse kasteel. Het kasteel ligt bovenop een rots en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de omgeving. Het is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Rhodos en zeker een bezoek waard.

Rhodos heeft dus veel verborgen parels die het ontdekken waard zijn. Van rustige baaien en geheime stranden tot prachtige wandelroutes en pittoreske dorpjes, er valt genoeg te ontdekken op dit prachtige eiland. Vergeet dus niet om deze parels te bezoeken tijdens je volgende vakantie op Rhodos.