Tips voor een gezinsvakantie op Rhodos

1 november 2023
Tips voor een gezinsvakantie op Rhodos

Rhodos is een prachtige Griekse eiland en is een perfecte bestemming voor een gezinsvakantie. Het eiland biedt een scala aan activiteiten voor alle leeftijden en interesses. Hieronder vind je enkele tips om het meeste uit je gezinsvakantie op Rhodos te halen.

Ontdek de schoonheid van Rhodos-stad

Rhodos-stad is de hoofdstad van het eiland en het is de thuisbasis van een aantal van de meest historische bezienswaardigheden. De middeleeuwse stad van Rhodos is een UNESCO-werelderfgoed en het is een must-see attractie op het eiland. De stadsmuren, de paleizen van de grootmeesters en de oude stadspoorten zullen je terugbrengen naar de middeleeuwen.

Je kunt ook een bezoek brengen aan de Mandraki-haven, waar je de beroemde Kolossus van Rhodos kunt zien. Dit was ooit een van de zeven wonderen van de antieke wereld. Er zijn ook tal van restaurants en cafés in de stad waar je kunt genieten van lokale gerechten en drankjes.

Verken de stranden

Rhodos heeft enkele van de mooiste stranden in Griekenland. Het eiland heeft een kustlijn van meer dan 200 km, dus er is genoeg ruimte voor iedereen om te genieten van de zon en de zee.

Een van de populairste stranden op het eiland is Faliraki. Het is een lang zandstrand met tal van watersportactiviteiten. Het is perfect voor gezinnen met kinderen, omdat het ondiepe wateren heeft en er zijn reddingszwemmers aanwezig.

Een andere strand dat je kunt bezoeken is Tsambika. Dit strand heeft kristalhelder water en wit zand. Er zijn ook tal van restaurants en bars in de buurt waar je kunt genieten van een verfrissend drankje of een hapje eten.

Bezoek de Vallei van de Vlinders

De Vallei van de Vlinders is een natuurreservaat dat op ongeveer 10 km van Rhodos-stad ligt. Het is de thuisbasis van duizenden vlinders die tussen juni en september uit hun cocons komen.

Het is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de natuur. Er zijn ook enkele beekjes en watervallen waar je kunt afkoelen op een warme dag.

Breng een bezoek aan de Epta Piges

De Epta Piges is een natuurlijke bron op ongeveer 25 km van Rhodos-stad. Het is een prachtig gebied met zeven bronnen die samenkomen om een ​​kleine rivier te vormen.

Het is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de natuur. Er zijn ook enkele tavernes in de buurt waar je traditionele Griekse gerechten kunt proeven.

Proef de lokale gerechten

Een bezoek aan Rhodos is niet compleet zonder te genieten van het lokale eten en drinken. De Griekse keuken staat bekend om zijn verse ingrediënten en heerlijke smaken.

Probeer bijvoorbeeld de moussaka, een traditioneel gerecht gemaakt van aubergines, gehakt en aardappelen. Of probeer de souvlaki, gegrild vlees op een spiesje. Vergeet niet om ook de lokale wijn te proberen, zoals de witte wijn van het eiland.

Ga naar de lokale markten

Een van de beste manieren om de lokale gerechten te proeven, is door een bezoek te brengen aan de lokale markten. Hier kun je verse groenten, fruit, vlees en vis kopen. Je kunt ook lokale producten kopen, zoals honing, olijfolie en wijn.

De markt in Rhodos-stad is elke woensdag en zaterdag geopend en is een must-see attractie. Je kunt ook de markt in Faliraki bezoeken die elke donderdag plaatsvindt.

Conclusie

Rhodos heeft zoveel te bieden voor gezinnen die op zoek zijn naar een geweldige vakantie. Van historische bezienswaardigheden tot prachtige stranden en heerlijk eten, er is voor elk wat wils. Door deze tips te volgen, zul je zeker een geweldige tijd hebben op het eiland en onvergetelijke herinneringen creëren met je gezin.