Saint Paul's Beach: Een verborgen paradijs op Rhodos

13 juni 2023
Saint Paul's Beach: Een verborgen paradijs op Rhodos

Rhodos, een idyllisch Grieks eiland gelegen in de Egeïsche Zee, is een oase van adembenemende stranden en verborgen schatten. Een van de meest indrukwekkende en schilderachtige stranden is Saint Paul's Beach. In dit blogartikel nemen we je mee op een reis naar dit charmante strand en laten we je kennismaken met al het wonder dat het te bieden heeft.

Waarom Saint Paul's Beach?

Saint Paul's Beach, ook wel bekend als Agios Pavlos-strand, is een verborgen paradijs gelegen aan de zuidoostkust van Rhodos. Het is omgeven door indrukwekkende rotswanden en kristalhelder turquoise water, waardoor het de perfecte plek is voor zowel ontspanning als avontuur. Het strand dankt zijn naam aan de legende dat de apostel Paulus hier in de eerste eeuw na Christus aan land kwam om het christendom op Rhodos te verspreiden.

Hoe kom je er?

Saint Paul's Beach is gemakkelijk bereikbaar vanuit het dorp Lindos, dat op slechts een korte afstand ligt. Je kunt het strand bereiken met de auto, scooter of zelfs te voet. Er is een parkeerplaats beschikbaar voor degenen die met de auto komen, maar houd er rekening mee dat deze tijdens het hoogseizoen behoorlijk druk kan zijn. Als je te voet gaat, is er een pad dat je van Lindos naar het strand leidt, met een adembenemend uitzicht op de baai en de omliggende kliffen.

Het strand en zijn faciliteiten

Saint Paul's Beach bestaat uit twee delen: het zandstrand en het kiezelstrand. Het zandstrand is ideaal voor gezinnen met kinderen, terwijl het kiezelstrand meer geschikt is voor diegenen die op zoek zijn naar een rustige plek om te zonnebaden en te ontspannen. Beide delen van het strand zijn goed georganiseerd en bieden ligbedden en parasols te huur.

Naast de strandfaciliteiten is er een kleine kapel gewijd aan de apostel Paulus, die zeker een bezoek waard is. De witgekalkte kapel is een prachtig voorbeeld van de traditionele Griekse architectuur en biedt een schilderachtig uitzicht op de baai.

Voor degenen die iets te eten of te drinken willen, zijn er een paar tavernes en strandbars in de buurt van het strand. Hier kun je genieten van traditionele Griekse gerechten, verse vis en zeevruchten, en verfrissende drankjes terwijl je geniet van het mooie uitzicht op de baai.

Activiteiten op Saint Paul's Beach

Saint Paul's Beach is niet alleen een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de zon, maar biedt ook een scala aan wateractiviteiten voor de avontuurlijke bezoekers. Snorkelen en duiken zijn populaire activiteiten in het gebied, dankzij het heldere water en het rijke onderwaterleven. Er zijn verschillende duikscholen in Lindos die duik- en snorkeluitrusting verhuren en begeleide duiktrips naar de baai aanbieden.

Als je op zoek bent naar meer adrenaline, is er ook de mogelijkheid om te windsurfen, kitesurfen of paddleboarden. Er zijn watersportcentra in de buurt die lessen en verhuur van apparatuur aanbieden voor alle niveaus.

De omgeving verkennen

Naast genieten van al het moois dat Saint Paul's Beach te bieden heeft, is het de moeite waard om de omgeving te verkennen. Lindos, het nabijgelegen dorp, is een van de meest pittoreske en historische dorpen van Rhodos, bekend om zijn witgekalkte huizen en smalle geplaveide straatjes. Bezoekers kunnen de beroemde Akropolis van Lindos bezoeken, een indrukwekkend archeologisch monument met een prachtig uitzicht op de zee en de omliggende heuvels.

Een andere bezienswaardigheid in de buurt is de Vlindervallei, een weelderig groen gebied dat bekend staat om zijn unieke vlinderpopulatie. Dit natuurreservaat is de perfecte plek voor natuurliefhebbers en trekvogelaars.

Tips voor een bezoek aan Saint Paul's Beach

Als je op zoek bent naar een betoverende strandervaring op Rhodos, is Saint Paul's Beach de perfecte bestemming. Met zijn kristalheldere water, indrukwekkende rotswanden en charmante kapel, biedt dit verborgen paradijs iets voor iedereen. Of je nu wilt ontspannen op het zand, snorkelen in het heldere water, of de historische bezienswaardigheden van Lindos wilt verkennen, Saint Paul's Beach is een must-visit tijdens je verblijf op het prachtige eiland Rhodos.