Raften op Rhodos: De adrenaline kick van je vakantie

11 oktober 2023
Raften op Rhodos: De adrenaline kick van je vakantie

Rhodos, het Griekse eiland vol zon, zee en stranden, is niet alleen een perfecte bestemming voor zonzoekers, maar ook voor avonturiers die op zoek zijn naar een extra dosis adrenaline. In het binnenland van het eiland stromen verschillende rivieren en beken die zich lenen voor een onvergetelijke rafting ervaring. In deze blogpost nemen we je mee naar de beste plekken om te raften op Rhodos.

Wat is raften?

Raften is een avontuurlijke watersport waarbij je in een opblaasbare boot samen met een groep de stroomversnellingen van een rivier afdaalt. Het is een activiteit die geschikt is voor iedereen die houdt van een uitdaging en niet bang is om nat te worden. Tijdens het raften ben je omringd door de prachtige natuur van Rhodos en krijg je de kans om het eiland op een andere manier te ontdekken.

Wat zijn de beste plekken om te raften op Rhodos?

  1. De rivier van Seven Springs

De rivier van Seven Springs is een van de bekendste plekken om te raften op Rhodos. Het is een korte, maar intense ervaring die perfect is voor beginners. De rivier is omgeven door groene heuvels en na afloop kun je genieten van een verfrissende duik in het heldere water.

  1. De rivier van Gadouras

De rivier van Gadouras is een van de meest spectaculaire plekken om te raften op Rhodos. Tijdens deze tocht zul je langs watervallen en hoge rotswanden varen. Het is een uitdagende tocht die geschikt is voor meer ervaren rafters. De omgeving is adembenemend mooi en je zult versteld staan van de natuurlijke schoonheid van dit gebied.

  1. De rivier van Platanos

De rivier van Platanos is een van de langste rivieren op Rhodos en biedt een uitdagende tocht voor ervaren rafters. De rivier stroomt door een smalle kloof met steile rotswanden en stroomversnellingen. Het is een intensieve tocht die zowel fysiek als mentaal uitdagend is. Als je op zoek bent naar een echte uitdaging, dan is dit de plek om te zijn.

Tips voor het raften op Rhodos

  1. Draag geschikte kleding: Tijdens het raften is de kans groot dat je nat wordt. Draag daarom kleding die snel droogt en vermijd katoenen kleding die lang nat blijft.

  2. Neem voldoende water en snacks mee: Het is belangrijk om tijdens het raften voldoende te drinken en te eten. Zorg daarom dat je voldoende water en snacks meeneemt.

  3. Luister goed naar de instructies: Raften is een sport waarbij veiligheid voorop staat. Luister daarom altijd goed naar de instructies van de gids en volg deze op.

  4. Neem een waterdichte camera mee: Tijdens het raften heb je de kans om prachtige foto's te maken van de omgeving. Neem daarom een waterdichte camera mee om deze herinneringen vast te leggen.

Rhodos is niet alleen een plek voor zon, zee en strand, maar ook voor avontuurlijke activiteiten zoals raften. Met de verschillende rivieren en beken biedt het eiland een unieke rafting ervaring voor zowel beginners als ervaren rafters. De rivier van Seven Springs, de rivier van Gadouras en de rivier van Platanos zijn slechts enkele van de beste plekken om te raften op Rhodos. Dus, aarzel niet en boek je rafting tour voor een onvergetelijke ervaring tijdens je vakantie op Rhodos.