Ontdek Tholos Beach: Een verborgen parel op het eiland Rhodos

3 augustus 2023
Ontdek Tholos Beach: Een verborgen parel op het eiland Rhodos

Rhodos is een fascinerend eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en schilderachtige dorpjes. Een van de minder bekende, maar zeker niet minder indrukwekkende stranden op dit prachtige eiland, is Tholos Beach. In deze blogpost nemen we je mee op een ontdekkingsreis naar dit verborgen juweeltje en geven we je alle informatie die je nodig hebt voor een onvergetelijke dag aan zee.

Waar ligt Tholos Beach?

Tholos Beach ligt aan de westkust van Rhodos, op ongeveer 20 kilometer van de hoofdstad, Rhodos-Stad. Het strand bevindt zich in de baai van Tholos, vlakbij het kleine dorpje Theologos, dat bekend staat om zijn traditionele witte huisjes en smalle straatjes.

Hoe kom je bij Tholos Beach?

Om Tholos Beach te bereiken, kun je vanuit Rhodos-Stad een auto of scooter huren en de westkust van het eiland verkennen. Het is een eenvoudige en mooie rit van ongeveer 30 minuten langs de kustweg. Er zijn ook regelmatige busdiensten vanuit Rhodos-Stad naar Theologos en andere nabijgelegen dorpjes, zoals Paradisi en Kremasti. De bushalte bevindt zich op loopafstand van Tholos Beach.

Wat maakt Tholos Beach zo bijzonder?

Tholos Beach is een lang, uitgestrekt zandstrand, omringd door een prachtige natuurlijke omgeving. In tegenstelling tot sommige van de drukkere stranden op Rhodos, biedt Tholos Beach een rustige en ontspannen sfeer waar je kunt genieten van de zon en de zee zonder de drukte van het massatoerisme.

Rust en ruimte

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van Tholos Beach is dat het, ondanks zijn schoonheid, relatief onbekend is bij de meeste toeristen. Dit betekent dat het strand vaak rustig is, zelfs tijdens het hoogseizoen. Hierdoor is er altijd voldoende ruimte om je handdoek neer te leggen en te genieten van een ontspannen dag op het strand.

Prachtige natuurlijke omgeving

De baai van Tholos wordt omringd door groene heuvels en weelderige vegetatie, wat zorgt voor een schilderachtige en rustige omgeving. De kristalheldere wateren zijn ideaal voor zwemmen en snorkelen, en de zachte zeebries maakt het strand ook perfect voor windsurfen en kitesurfen.

Authentieke Griekse sfeer

In de buurt van Tholos Beach ligt het traditionele dorpje Theologos, waar je de authentieke Griekse sfeer kunt ervaren. Dit dorp staat bekend om zijn witgekalkte huizen, smalle straatjes en vriendelijke lokale bevolking. Er zijn verschillende taverna's waar je kunt genieten van heerlijke Griekse gerechten en lokale specialiteiten.

Wat is er te doen op en rond Tholos Beach?

Hoewel ontspannen op het strand en genieten van de zon en de zee natuurlijk de belangrijkste activiteiten zijn op Tholos Beach, zijn er ook verschillende andere dingen te doen in de omgeving.

Watersporten

Dankzij de constante wind is Tholos Beach een populaire plek voor windsurfers en kitesurfers. Er zijn verschillende watersportscholen in de buurt waar je materiaal kunt huren of lessen kunt nemen, zowel voor beginners als gevorderden.

Wandelen en fietsen

De natuurlijke omgeving rond Tholos Beach leent zich uitstekend voor wandel- en fietstochten. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken naar het nabijgelegen Butterfly Valley, een uniek natuurreservaat waar je duizenden vlinders kunt bewonderen. Of verken de groene heuvels en kleine dorpjes in de omgeving op de fiets.

Bezoek historische bezienswaardigheden

Rhodos is een eiland met een rijke geschiedenis, en er zijn verschillende historische bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in de buurt van Tholos Beach. Zo is er het oude kasteel van Kritinia, gelegen op een heuvel met een prachtig uitzicht over de zee. Of bezoek de oude stad Kamiros, een archeologische vindplaats met indrukwekkende ruïnes uit de klassieke Griekse periode.

Tholos Beach is een verborgen parel op het eiland Rhodos die zeker een bezoek waard is. Met zijn rustige sfeer, prachtige natuurlijke omgeving en authentieke Griekse dorpjes in de buurt, biedt het strand een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van een onvergetelijke dag aan zee. Dus als je op zoek bent naar een unieke strandervaring op Rhodos, weg van de drukte van het massatoerisme, dan is Tholos Beach de ideale bestemming voor jou.