Ontdek Stegna Beach: Een verborgen parel op Rhodos

25 juli 2023
Ontdek Stegna Beach: Een verborgen parel op Rhodos

Rhodos, het zonnige eiland in de Egeïsche Zee, staat bekend om zijn adembenemende stranden, fascinerende geschiedenis en bruisende nachtleven. Het eiland heeft talloze stranden en verborgen baaien die bezoekers van over de hele wereld aantrekken. Een van deze prachtige stranden is Stegna Beach, een rustige en idyllische bestemming die perfect is voor een ontspannen dag aan zee. In deze blog post zullen we je alles vertellen over dit verborgen paradijs op Rhodos, van de kristalheldere wateren tot de smakelijke lokale gerechten.

Waar ligt Stegna Beach?

Stegna Beach bevindt zich aan de oostkust van Rhodos, ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Rhodos-stad en op slechts 2 kilometer afstand van het pittoreske dorpje Archangelos. Omgeven door groene heuvels en kliffen, is dit schilderachtige strand een perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van de meer populaire toeristische bestemmingen op het eiland en te genieten van een ontspannen dag in de zon.

Wat maakt Stegna Beach zo bijzonder?

Stegna Beach is een van de minder bekende stranden op Rhodos en is daardoor minder druk en toeristisch dan sommige andere locaties op het eiland. Het strand heeft een rustige en ontspannen sfeer die ideaal is voor diegenen die op zoek zijn naar een rustige plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland. Het water is hier kristalhelder en kalm, wat het perfect maakt voor zwemmen en snorkelen. Bovendien is het strand omgeven door groene heuvels en kliffen, waardoor je je bijna in een geheime baai waant.

Het zand op Stegna Beach is zowel fijn als grof, met kiezels en goudkleurige zandkorrels die zacht aanvoelen onder je voeten. Er zijn ook veel natuurlijke schaduwrijke plekken dankzij de tamariskbomen die langs de kustlijn groeien. Hierdoor is deze plek ideaal voor gezinnen met kleine kinderen, aangezien je gemakkelijk wat verkoeling kunt vinden tijdens de warmste uren van de dag.

Activiteiten op Stegna Beach

Hoewel Stegna Beach voornamelijk bekend staat om zijn rust en ontspannen sfeer, zijn er ook tal van activiteiten die je hier kunt ondernemen. Als je van watersport houdt, zijn er mogelijkheden om te kanoën, waterfietsen en zelfs windsurfen. Er zijn verschillende verhuurbedrijven op het strand die je kunnen voorzien van al het nodige materiaal.

Een andere populaire activiteit op Stegna Beach is snorkelen. Het heldere water en de interessante onderwaterwereld maken het een geweldige plek om de onderwaterwereld van de Egeïsche Zee te verkennen. Er zijn enkele kleine rotsachtige gebieden aan weerszijden van het strand waar je een verscheidenheid aan zeeleven kunt spotten, zoals vissen, inktvissen en misschien zelfs een octopus.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Rhodos, ligt het Kasteel van Faraklos op slechts een korte wandeling van Stegna Beach. Dit middeleeuwse kasteel, gebouwd door de ridders van Sint-Jan, biedt een prachtig uitzicht op de omliggende omgeving en is zeker een bezoek waard.

Eten en drinken in Stegna

Na een dag op het strand is er niets beters dan te genieten van een heerlijke maaltijd in een van de lokale tavernes. Stegna staat bekend om zijn uitstekende visrestaurants, waar je kunt genieten van verse vis en zeevruchten die rechtstreeks uit de Egeïsche Zee worden gevangen. Probeer zeker enkele lokale delicatessen zoals stifado (een stoofpot van vlees en uien), kleftiko (langzaam geroosterd lamsvlees) of souvlaki (vleesspiesjes). Daarnaast zijn er ook enkele gezellige cafés en bars waar je een verfrissend drankje kunt nuttigen terwijl je geniet van het uitzicht op zee.

Waar te verblijven in Stegna

Stegna Beach biedt een scala aan accommodatiemogelijkheden, variërend van eenvoudige kamers en appartementen tot luxere hotels en villa's. Veel van deze accommodaties liggen op slechts een steenworp afstand van het strand, waardoor je gemakkelijk kunt genieten van alles wat deze prachtige locatie te bieden heeft. Houd er echter rekening mee dat Stegna een relatief klein en rustig dorp is, dus als je op zoek bent naar een bruisend nachtleven en talloze entertainmentopties, is dit misschien niet de ideale locatie voor jou.

Stegna Beach is een verborgen parel op het prachtige eiland Rhodos. Met zijn rustige sfeer, kristalhelder water en prachtige omgeving is het de perfecte bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie aan zee. Of je nu wilt zwemmen, snorkelen, zonnebaden of gewoon genieten van de heerlijke lokale keuken, Stegna Beach biedt het allemaal. Plan vandaag nog je bezoek en ontdek dit charmante en idyllische strand op Rhodos.