Ontdek het paradijs op Tsambika Beach: de ideale bestemming voor zon, zee en strand

20 oktober 2023
Ontdek het paradijs op Tsambika Beach: de ideale bestemming voor zon, zee en strand

Als je op zoek bent naar een paradijselijke bestemming om te ontspannen onder de Griekse zon, dan is Tsambika Beach de perfecte plek voor jou. Gelegen aan de oostkust van Rhodos, biedt dit strand kristalhelder water, gouden zandstranden en adembenemende uitzichten. In deze blogpost zullen we je laten zien waarom Tsambika Beach een van de mooiste stranden van Rhodos is, wat je er kunt doen en waar je kunt verblijven tijdens je vakantie.

Waarom Tsambika Beach zo bijzonder is

Tsambika Beach is een van de meest populaire stranden van Rhodos, en dat is niet zonder reden. Het strand is vernoemd naar de Tsambika-berg die zich erachter bevindt. Deze berg biedt een prachtig uitzicht over de omgeving en is een populaire wandelbestemming voor toeristen. Het strand zelf is ongeveer 800 meter lang en biedt kristalhelder water en fijn zand. De zee is ondiep en biedt daardoor een veilige plek voor kinderen om te spelen.

Een van de meest bijzondere kenmerken van Tsambika Beach zijn de twee kloosters die zich op de berg bevinden. Het ene klooster is gewijd aan de Maagd Maria, terwijl het andere klooster gewijd is aan Johannes de Doper. Beide kloosters zijn nog steeds in gebruik en zijn te bezoeken, maar houd er rekening mee dat vrouwen verplicht zijn om een rok te dragen om het klooster te betreden.

Activiteiten op Tsambika Beach

Als je op Tsambika Beach bent, is er genoeg te doen om je te vermaken. Het kristalheldere water nodigt uit om te zwemmen en te snorkelen, terwijl het zachte zand perfect is om te zonnebaden. Er zijn ook verschillende watersportactiviteiten beschikbaar, zoals jetskiƫn en parasailen. Kinderen kunnen zich vermaken in de ondiepe zee en op het strand spelen.

Als je op zoek bent naar wat meer actie, dan is het beklimmen van de Tsambika-berg een aanrader. De wandeling naar de top van de berg duurt ongeveer 45 minuten, maar het uitzicht vanaf de top is de moeite waard. Je kunt ook een bezoek brengen aan de kloosters die zich op de berg bevinden.

Verblijfsmogelijkheden op Tsambika Beach

Als je op zoek bent naar accommodatie in de buurt van Tsambika Beach, dan heb je verschillende opties. Er zijn verschillende hotels en appartementen beschikbaar in de omgeving van het strand. Een van de populairste opties is het Tsambika Sun Hotel, dat op slechts enkele minuten loopafstand van het strand ligt. Het hotel biedt comfortabele kamers, een zwembad en een restaurant.

Een andere optie is het Golden Sun Hotel, dat zich op slechts 200 meter van het strand bevindt. Dit hotel biedt ook comfortabele kamers en een zwembad. Als je op zoek bent naar een meer luxe accommodatie, dan is het Lindos Imperial Resort & Spa een aanrader. Dit resort ligt op slechts 10 minuten rijden van Tsambika Beach en biedt een scala aan faciliteiten, zoals een zwembad, spa en verschillende restaurants.

Tsambika Beach is een van de mooiste stranden van Rhodos en biedt een perfecte bestemming voor wie op zoek is naar ontspanning en plezier. Het kristalheldere water, de zachte zandstranden en het adembenemende uitzicht maken dit strand tot een paradijs op aarde. Of je nu wilt zwemmen, snorkelen, zonnebaden of de omgeving wilt verkennen, Tsambika Beach heeft voor ieder wat wils. Verblijf in een van de comfortabele hotels of appartementen in de omgeving en geniet van alles wat deze prachtige bestemming te bieden heeft.