Ontdek het ongerepte paradijs van Apolakkia Beach op Rhodos

9 mei 2023
Ontdek het ongerepte paradijs van Apolakkia Beach op Rhodos

Rhodos, het prachtige Griekse eiland, is een populaire vakantiebestemming vanwege zijn fascinerende geschiedenis, adembenemende landschappen en ongerepte stranden. Een van de meest opvallende en minder bekende pareltjes van dit eiland is Apolakkia Beach. In deze blogpost nemen we je mee op een ontdekkingsreis naar dit verborgen paradijs en onthullen we waarom het de perfecte bestemming is voor je volgende vakantie op Rhodos.

Apolakkia Beach: Een verborgen juweel

Apolakkia Beach ligt aan de zuidwestelijke kust van Rhodos, op ongeveer 30 kilometer van de stad Kattavia en 78 kilometer van Rhodos-stad. Dit afgelegen strand is een ideale plek voor diegenen die op zoek zijn naar rust en ontspanning, ver weg van de drukte van de meer populaire toeristische gebieden.

Het strand strekt zich uit over een lengte van ongeveer 4 kilometer en wordt gekenmerkt door zijn gouden zand en kristalhelder water. Vanwege de afgelegen ligging is het strand meestal niet druk, waardoor je volop kunt genieten van de rustige sfeer en het prachtige landschap.

Natuurlijke schoonheid en beschermde omgeving

Apolakkia Beach is omringd door een ongerepte natuurlijke omgeving, waaronder indrukwekkende zandduinen en een aantal zeldzame plantensoorten. Het strand maakt deel uit van het Natura 2000-netwerk, een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden. Dit betekent dat het strand en de omliggende omgeving worden beschermd om hun biodiversiteit en natuurlijke schoonheid te behouden.

De zee rondom Apolakkia Beach is ook de thuisbasis van een rijke onderwaterwereld, waardoor het een uitstekende plek is om te snorkelen of duiken. Met een beetje geluk kun je zelfs enkele zeldzame diersoorten spotten, zoals de onechte karetschildpad en de monniksrob.

Activiteiten en voorzieningen

Hoewel Apolakkia Beach niet over de uitgebreide voorzieningen beschikt die je op sommige andere stranden op Rhodos kunt vinden, zijn er nog steeds genoeg activiteiten om van te genieten. Zwemmen en zonnebaden zijn natuurlijk de meest populaire activiteiten, maar je kunt ook gaan snorkelen, duiken of zelfs vissen.

Als je van wandelen houdt, zijn er in de omgeving van het strand verschillende wandelroutes te vinden. Een wandeling door de omliggende natuur is niet alleen een geweldige manier om de prachtige landschappen van Rhodos te verkennen, maar biedt ook de kans om enkele van de zeldzame planten- en diersoorten van het eiland te spotten.

Nabijgelegen attracties en bezienswaardigheden

Naast het genieten van de rust en schoonheid van Apolakkia Beach, zijn er ook verschillende bezienswaardigheden in de omgeving die je kunt bezoeken tijdens je verblijf. Hier zijn enkele suggesties:

Hoe kom je er?

Apolakkia Beach is het meest toegankelijk via een huurauto, aangezien het openbaar vervoer in dit deel van Rhodos beperkt is. Vanuit Rhodos-stad neem je de hoofdweg naar het zuiden, richting Kattavia en volg je de borden naar Apolakkia Beach. Houd er rekening mee dat de laatste kilometers van de weg onverhard zijn, dus een auto met vierwielaandrijving kan handig zijn.

Apolakkia Beach is een ongerept en rustig strand op het prachtige eiland Rhodos. De afgelegen ligging en de beschermde natuurlijke omgeving maken het tot een ideaal toevluchtsoord voor diegenen die op zoek zijn naar rust en ontspanning, ver weg van de drukte van de toeristische hotspots. Met zijn gouden zand, kristalheldere water en adembenemende landschappen is Apolakkia Beach een verborgen juweel dat wacht om ontdekt te worden tijdens je volgende vakantie op Rhodos.