Ontdek het ongerepte Kattavia Beach op Rhodos: een paradijselijk stukje Griekenland

8 november 2023
Ontdek het ongerepte Kattavia Beach op Rhodos: een paradijselijk stukje Griekenland

Rhodos is een prachtig Grieks eiland dat bekend staat om zijn mooie stranden, rijke geschiedenis en heerlijke keuken. Toch zijn er nog steeds plekken op Rhodos die relatief onontdekt zijn. Eén daarvan is Kattavia Beach, een paradijselijk stukje Griekenland dat wordt gekenmerkt door kristalhelder water en een ongerepte omgeving. In deze blogpost lees je alles over Kattavia Beach, en waarom dit strand de perfecte plek is voor een rustige en ontspannen vakantie.

De locatie van Kattavia Beach

Kattavia Beach is gelegen aan de zuidkust van Rhodos, op ongeveer een uur rijden van de hoofdstad Rhodos-stad. Het strand is gelegen in de buurt van het dorp Kattavia, een klein dorpje dat bekend staat om zijn traditionele huizen en gastvrije bevolking. Als je op zoek bent naar een rustige en ontspannen vakantie, dan is Kattavia Beach de perfecte plek voor jou.

De schoonheid van Kattavia Beach

Kattavia Beach is een van de mooiste stranden van Rhodos. Het strand is gelegen in een baai, omringd door steile kliffen en ongerepte natuur. Het water is kristalhelder en heeft een prachtige turquoise kleur, waardoor het lijkt alsof je in een zwembad zwemt. Het strand is relatief smal, maar heeft genoeg ruimte voor iedereen om te genieten van de zon en het water. De zeebodem loopt geleidelijk af, waardoor het strand ook geschikt is voor kinderen.

De activiteiten op Kattavia Beach

Als je op zoek bent naar activiteiten, dan is Kattavia Beach misschien niet de beste keuze. Het strand is vooral geschikt voor mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Er zijn geen watersporten of andere activiteiten op het strand zelf. Wel kun je heerlijk wandelen in de omgeving, en zijn er enkele kleine tavernes waar je kunt genieten van traditionele Griekse gerechten.

Overnachten in de buurt van Kattavia Beach

Als je wilt overnachten in de buurt van Kattavia Beach, dan zijn er enkele opties beschikbaar. Het dorp Kattavia heeft enkele kleine hotels en appartementencomplexen, waar je kunt verblijven. Ook kun je ervoor kiezen om te verblijven in een van de nabijgelegen dorpen, zoals Gennadi of Lachania. Deze dorpen hebben een groter aanbod aan accommodaties en andere voorzieningen.

Hoe bereik je Kattavia Beach

Kattavia Beach is gemakkelijk te bereiken met de auto. Vanuit Rhodos-stad volg je de weg naar het zuiden, richting Lindos. Na ongeveer een uur rijden kom je aan in Kattavia. Het strand is gemakkelijk te vinden, en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Tips voor een bezoek aan Kattavia Beach

Als je van plan bent om Kattavia Beach te bezoeken, dan zijn hier enkele tips die je kunnen helpen om optimaal te genieten van je dag op het strand:

Kattavia Beach is een prachtige plek op Rhodos, waar je kunt genieten van rust, ontspanning en ongerepte natuur. Het strand is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen vakantie, ver weg van de drukte van de toeristische hotspots. Als je Rhodos bezoekt, mag een bezoek aan Kattavia Beach zeker niet ontbreken.