Ontdek het betoverende Castle of Kritinia op Rhodos

28 juni 2023
Ontdek het betoverende Castle of Kritinia op Rhodos

Rhodos, het prachtige Griekse eiland, gelegen in de Egeïsche Zee, is al eeuwenlang een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld. Het eiland staat bekend om zijn rijke geschiedenis, adembenemende stranden en prachtige natuur. Een van de meest fascinerende plekken om te bezoeken op Rhodos is het Castle of Kritinia, een verborgen juweel dat je absoluut niet mag missen tijdens je verblijf op het eiland. In dit blogartikel nemen we je mee op een reis door de geschiedenis en het heden van dit opmerkelijke kasteel en geven we je alle informatie die je nodig hebt om het meeste uit je bezoek te halen.

De geschiedenis van het Castle of Kritinia

Het Castle of Kritinia, ook wel bekend als het Kastello, werd gebouwd in de 16e eeuw door de Ridders van Sint-Jan, een katholieke ridderorde die het eiland Rhodos en andere delen van de Egeïsche Zee beheerste. Het kasteel diende als een strategisch belangrijk verdedigingswerk tegen aanvallen van piraten en de Ottomaanse Turken, die destijds hun invloed over de Middellandse Zee wilden uitbreiden.

Het kasteel is gebouwd op een heuvel op het westelijke deel van het eiland, met uitzicht op zowel de Egeïsche Zee als de vruchtbare valleien van Kritinia. Vanwege de strategische ligging kon men vanaf het kasteel zowel het binnenland als de kustlijn in de gaten houden. Hoewel het kasteel door de eeuwen heen meerdere keren is aangevallen en beschadigd, zijn er nog steeds indrukwekkende ruïnes te bewonderen die getuigen van de grootsheid van dit bouwwerk.

Wat te verwachten tijdens je bezoek

Het bezoeken van het Castle of Kritinia is een unieke ervaring die je meeneemt naar een tijd waarin ridders en kastelen deel uitmaakten van het dagelijks leven. De toegang tot het kasteel is gratis en je kunt er op eigen gelegenheid naartoe gaan. Houd er rekening mee dat de weg naar het kasteel steil en bochtig is, dus zorg ervoor dat je voorzichtig rijdt en geniet van het prachtige landschap.

Bij aankomst word je verwelkomd door de ruïnes van het kasteel, die op een indrukwekkende manier zijn gelegen op een klif met een adembenemend uitzicht op de omliggende zee en het eiland Chalki. Neem de tijd om rond te dwalen in de ruïnes en stel je voor hoe het leven was voor de ridders die hier ooit woonden. Je zult ongetwijfeld onder de indruk zijn van de solide bouw en het vakmanschap dat nodig was om dit kasteel te bouwen.

Naast de ruïnes van het kasteel zelf, kun je ook genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende valleien en de Egeïsche Zee. Het kasteel is omgeven door weelderige bossen en biedt een panoramisch uitzicht op het eiland en de zee. Zorg ervoor dat je je camera meeneemt om enkele onvergetelijke foto's te maken van deze prachtige locatie.

Bezienswaardigheden in de buurt

Na je bezoek aan het Castle of Kritinia is het de moeite waard om enkele andere bezienswaardigheden in de omgeving te verkennen. Het dorp Kritinia zelf is een charmante plek met traditionele huizen en smalle straatjes die je kunt verkennen. Je kunt er ook genieten van een heerlijke maaltijd in een van de lokale taverna's, waar je de authentieke Griekse keuken kunt proeven.

Een andere bezienswaardigheid in de buurt is de Kerk van Agios Ioannis, een prachtig wit kerkje dat op een heuvel ligt, op slechts een paar minuten rijden van het kasteel. Vanaf de kerk heb je een prachtig uitzicht op de zee en de omliggende natuur. Dit is een perfecte plek om even tot rust te komen en te genieten van de serene sfeer.

Ten slotte, als je op zoek bent naar een ontspannen dag op het strand, zijn er verschillende mooie stranden in de buurt van het Castle of Kritinia. Enkele aanraders zijn het strand van Kritinia, het strand van Kopria en het strand van Glyfada. Deze stranden zijn minder druk dan sommige van de meer bekende stranden op Rhodos, en bieden een rustige en ontspannen omgeving om te genieten van de Griekse zon en de kristalheldere wateren van de Egeïsche Zee.

Het Castle of Kritinia is een fascinerende en schilderachtige plek die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Rhodos. De indrukwekkende ruïnes en het adembenemende uitzicht op de zee en het eiland Chalki maken dit een onvergetelijke bestemming. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur of gewoon op zoek bent naar een unieke plek om te genieten van het prachtige landschap, het Castle of Kritinia heeft het allemaal. Zorg ervoor dat je deze bijzondere plek toevoegt aan je reisplannen en geniet van een onvergetelijke ervaring op het prachtige eiland Rhodos.