Ontdek de Top 5 Snorkelplekken op Rhodos

7 juni 2024
Ontdek de Top 5 Snorkelplekken op Rhodos

Rhodos, het betoverende Griekse eiland, staat bekend om zijn kristalheldere wateren en prachtige onderwaterleven. Als je een liefhebber bent van snorkelen, ben je op de juiste plek! In deze blog nemen we je mee op een reis langs de top 5 snorkelplekken op Rhodos die je niet mag missen.

Anthony Quinn Bay

Een van de meest pittoreske plekken op Rhodos, Anthony Quinn Bay, is genoemd naar de beroemde acteur die hier ooit een film opnam. Het kristalheldere water en de kleurrijke vissen maken dit een paradijs voor snorkelaars. Verken de rotsachtige kustlijn en ontdek een overvloed aan zeeleven. Vergeet niet je onderwatercamera mee te nemen, want je wilt deze onvergetelijke ervaring vastleggen.

Ladiko Beach

Op slechts een steenworp afstand van Anthony Quinn Bay ligt Ladiko Beach, een andere topbestemming voor snorkelliefhebbers. Het ondiepe water en de kalme zee maken dit een ideale plek voor beginners en ervaren snorkelaars. Zwem tussen kleurrijke vissen, octopussen en misschien zelfs een zeeschildpad. Vergeet niet om na het snorkelen te ontspannen op het prachtige strand en te genieten van de zon.

Prasonisi

Voor de avontuurlijke snorkelaar is Prasonisi een must-visit spot. Gelegen aan het zuidelijke puntje van het eiland, waar de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee samenkomen, biedt Prasonisi een unieke snorkelervaring. De sterke stromingen zorgen voor een overvloed aan zeeleven, waardoor je een ongeëvenaarde onderwaterwereld kunt verkennen. Let op: vanwege de stromingen is dit meer geschikt voor ervaren snorkelaars.

St. Paul's Bay

Vlakbij de oude stad Lindos ligt St. Paul's Bay, een schilderachtige baai met kristalhelder water en een rijke biodiversiteit. De kalmere wateren maken dit een geweldige plek voor gezinnen en beginners. Zwem langs de rotsachtige kustlijn en ontdek kleurrijke vissen, zeesterren en misschien zelfs een zeepaardje. Vergeet niet om de nabijgelegen grotten te verkennen voor een extra avontuur.

Kallithea Springs

Last but not least, mag Kallithea Springs niet ontbreken op je lijst van snorkelplekken op Rhodos. Deze historische thermale bronnen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar herbergen ook een overvloed aan zeeleven. Laat je betoveren door de prachtige omgeving terwijl je tussen de oude zuilen en kleurrijke vissen zwemt. Vergeet niet om ook boven water te genieten van de weelderige tuinen en architectuur.

Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde snorkelaar, Rhodos biedt voor elk wat wils. Met zijn diverse onderwaterlandschappen en rijke biodiversiteit is dit Griekse eiland een paradijs voor liefhebbers van de zee. Pak je snorkeluitrusting en ontdek de verborgen schatten van Rhodos onder de glinsterende wateren. Veel plezier en geniet van deze onvergetelijke ervaring!