Ontdek de charme van de oude stad van Rhodos

8 september 2023
Ontdek de charme van de oude stad van Rhodos

Rhodos is een eiland met een rijke geschiedenis en cultuur. Een van de meest betoverende plekken op het eiland is de oude stad van Rhodos. Deze stad is een UNESCO Werelderfgoed en is de grootste bewaarde middeleeuwse stad in Europa. In deze blogpost zullen we de charme van de oude stad van Rhodos verkennen en de vele redenen ontdekken waarom dit een van de meest bijzondere plekken op het eiland is.

Geschiedenis van de oude stad van Rhodos

De oude stad van Rhodos dateert uit de 14e eeuw en werd gebouwd door de Ridders van Sint Jan. Het doel van de stad was om de haven te beschermen tegen vijandige aanvallen. Het was een belangrijke handelspost en een centrum van cultuur en religie.

Architectuur en bezienswaardigheden

De oude stad van Rhodos is een meesterwerk van middeleeuwse architectuur. Het is omringd door hoge muren en heeft zeven poorten die toegang geven tot de stad. Binnen de muren zijn er talloze bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bekijken. Hier zijn een paar hoogtepunten:

Wandel door de straten van de stad

Een van de beste manieren om de oude stad van Rhodos te verkennen is door simpelweg te wandelen door de straten. Het is een doolhof van smalle straatjes, pleinen en steegjes die allemaal hun eigen charme hebben. Je zult veel kleine winkeltjes, cafés en restaurants tegenkomen waar je kunt genieten van lokale gerechten en drankjes.

Geniet van het uitzicht op de stad

Als je eenmaal door de straten van de stad hebt gewandeld, is het tijd om te genieten van het uitzicht. Er zijn verschillende plekken in de stad waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de zee. Een van de beste plekken is de muur van de stad bij de zonsondergang. Hier heb je een panoramisch uitzicht over de stad en de zee terwijl de zon ondergaat.

Bezoek de oude haven

De oude haven van Rhodos is een belangrijke bezienswaardigheid en een populaire plek voor toeristen. Het is een mooie plek om te wandelen en te genieten van het uitzicht op de boten en de zee. Er zijn ook verschillende restaurants en cafés waar je kunt genieten van lokale gerechten en drankjes.

Praktische informatie

De oude stad van Rhodos is gemakkelijk te bereiken vanuit de rest van het eiland. Er zijn bussen die regelmatig rijden vanaf de belangrijkste toeristische gebieden naar de stad. Het is ook mogelijk om een taxi te nemen of een auto te huren.

Als je de stad wilt verkennen, is het het beste om te wandelen. Het is een doolhof van smalle straatjes en steegjes die niet toegankelijk zijn voor auto's. Er zijn ook verschillende tours beschikbaar die je door de stad leiden en je meer informatie geven over de geschiedenis en de bezienswaardigheden.

De oude stad van Rhodos is een fascinerende plek met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is een van de meest bijzondere plekken op het eiland en een must-see voor iedereen die Rhodos bezoekt. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur, cultuur, of gewoon wilt genieten van de charme van de stad, de oude stad van Rhodos heeft voor ieder wat wils.