Ontdek de betoverende schoonheid van de oude stad Kamiros op Rhodos

17 oktober 2023
Ontdek de betoverende schoonheid van de oude stad Kamiros op Rhodos

Kamiros is een oude stad op het Griekse eiland Rhodos, die dateert uit de 7e eeuw voor Christus. Het is een van de drie grote steden die het eiland ooit heeft gehad, naast Lindos en Ialysos. Kamiros was echter de belangrijkste stad van de drie en was een belangrijk commercieel centrum.

Geschiedenis van Kamiros

Kamiros werd gesticht in de 7e eeuw voor Christus door de Dorische Grieken. Het was een belangrijke stad in de archaïsche periode en had een bloeiende economie. Kamiros was een belangrijk centrum van de handel in wijn, olijfolie en textiel.

De stad bloeide tot de 5e eeuw voor Christus, toen het onder de controle kwam van de stadstaat Rhodos. De stad werd verlaten in de 3e eeuw voor Christus vanwege een aardbeving, maar later werd het herbouwd onder de Romeinse heerschappij.

Tijdens de middeleeuwen werd de stad verlaten en raakte het in verval. Het werd pas herontdekt in de 19e eeuw en werd later opgegraven door archeologen.

Bezienswaardigheden in Kamiros

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Kamiros is het heiligdom van Athena Kameiras. Dit heiligdom is gebouwd op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Het heiligdom was gewijd aan de godin Athena en werd gebouwd in de 4e eeuw voor Christus.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Kamiros is de agora, het centrum van de stad. Hier werden handelsactiviteiten georganiseerd en kwamen de inwoners van de stad samen om politieke en sociale kwesties te bespreken. De agora is omgeven door zuilen en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels.

De tempel van Apollo is ook een belangrijke bezienswaardigheid in Kamiros. Deze tempel werd gebouwd in de 3e eeuw voor Christus en was gewijd aan de god Apollo. De tempel is gebouwd op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht op de zee.

Hoe te bereiken

Kamiros ligt aan de westkust van Rhodos en is gemakkelijk te bereiken met de auto of de bus. Als u met de auto komt, kunt u het beste parkeren op de parkeerplaats bij de ingang van de stad. De ingang van de stad is gemakkelijk te vinden en er zijn borden die u de weg wijzen.

Als u met de bus wilt reizen, neemt u de bus vanuit Rhodos-stad naar Kamiros. De busrit duurt ongeveer 45 minuten en kost ongeveer 3 euro.

Tips voor uw bezoek

Als u Kamiros wilt bezoeken, is het het beste om dit 's ochtends te doen, voordat het te warm wordt. Zorg ervoor dat u comfortabele schoenen draagt, want er zijn veel trappen en heuvels in de stad. Neem ook voldoende water en zonnebrandcrème mee, vooral in de zomermaanden.

Als u van plan bent om foto's te maken, zorg er dan voor dat u een camera meeneemt met een brede hoeklens, zodat u de prachtige uitzichten kunt vastleggen.

Kamiros is een prachtige oude stad op Rhodos die u niet mag missen. Het is een belangrijk historisch en archeologisch monument dat de moeite waard is om te bezoeken. Of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, archeologie of gewoon op zoek bent naar een mooie plek om te bezoeken, Kamiros is een uitstekende keuze. Vergeet niet om uw bezoek goed te plannen en te genieten van de betoverende schoonheid van deze oude stad.