Ontdek de betoverende Kallithea Springs op Rhodos

14 oktober 2023
Ontdek de betoverende Kallithea Springs op Rhodos

Als je op zoek bent naar een betoverende plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Rhodos, dan moet je zeker een bezoek brengen aan de Kallithea Springs. Deze prachtige thermale bronnen bevinden zich op slechts 9 kilometer van de stad Rhodos en bieden een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.

Geschiedenis van de Kallithea Springs

De Kallithea Springs zijn al sinds de oudheid bekend om hun geneeskrachtige eigenschappen. De oude Grieken gebruikten deze bronnen al als een manier om te genezen en te ontspannen. Later werden de bronnen opnieuw ontdekt door de Italianen en in de jaren '20 van de vorige eeuw werd er een kuuroord gebouwd dat tot de jaren '60 in bedrijf was.

Na een periode van verval zijn de Kallithea Springs in 2007 gerestaureerd en opnieuw geopend als een populaire toeristische attractie. Sindsdien hebben duizenden bezoekers genoten van de prachtige omgeving en de ontspannende sfeer van deze bijzondere plek.

Wat maakt de Kallithea Springs zo bijzonder?

De Kallithea Springs zijn uniek vanwege de combinatie van natuurlijke schoonheid, historische betekenis en geneeskrachtige eigenschappen. Het kristalheldere water van de bronnen is rijk aan mineralen en heeft een temperatuur van ongeveer 22 graden Celsius. Dit maakt het water ideaal om in te zwemmen en te ontspannen.

Daarnaast is er een prachtig park om de bronnen heen, vol met groene bomen en bloeiende planten. Je kunt hier heerlijk wandelen en genieten van de rustige sfeer. Ook zijn er verschillende paviljoens en terrassen waar je kunt zitten en genieten van het uitzicht op de bronnen en de zee.

Wat kun je doen bij de Kallithea Springs?

Er zijn veel verschillende activiteiten die je kunt doen bij de Kallithea Springs. Zo kun je bijvoorbeeld een duik nemen in het kristalheldere water van de bronnen. Het water is niet alleen ontspannend, maar ook goed voor je huid en luchtwegen vanwege de aanwezigheid van mineralen.

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van de Kallithea Springs, kun je een rondleiding krijgen door het historische kuuroord. Hier kun je meer leren over de oude Griekse en Romeinse gebruiken en de Italiaanse invloeden op de architectuur.

Ook kun je heerlijk wandelen in het park om de bronnen heen en genieten van de rustige sfeer en de prachtige natuur. Er zijn verschillende routes die je kunt volgen, van korte wandelingen tot meer uitdagende hikes.

Praktische informatie

De Kallithea Springs zijn dagelijks geopend van 09.00 uur tot 20.00 uur. De toegangsprijs is 3 euro per persoon. Er zijn kleedkamers en douches beschikbaar en er is een café waar je iets kunt eten of drinken.

Als je met de auto komt, kun je parkeren op de parkeerplaats bij de ingang van de Kallithea Springs. Als je met de bus wilt komen, kun je de bus nemen naar Faliraki en daar overstappen op de bus naar de Kallithea Springs.

De Kallithea Springs zijn een unieke en betoverende plek op Rhodos die je zeker niet mag missen. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, geschiedenis of natuurlijke schoonheid, de Kallithea Springs hebben het allemaal. Dus plan je volgende trip naar Rhodos en ontdek deze prachtige bronnen zelf!