Ontdek de Beste Plekken om te Relaxen op Rhodos

6 december 2023
Ontdek de Beste Plekken om te Relaxen op Rhodos

Rhodos, het prachtige Griekse eiland gelegen in de Egeïsche Zee, staat bekend om zijn adembenemende stranden, historische bezienswaardigheden en levendige sfeer. Maar naast alle drukte en activiteiten is Rhodos ook de perfecte bestemming om te ontspannen en tot rust te komen. In deze blogpost zullen we enkele van de beste plekken onthullen waar je kunt ontspannen en genieten van de serene schoonheid van dit eiland.

1. Kalithea Springs

Kalithea Springs is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de rustgevende omgeving. Dit historische kuuroord ligt op ongeveer 9 kilometer van de stad Rhodos en is omgeven door prachtige tuinen en kristalhelder water. Hier kun je een duik nemen in de thermale bronnen, die bekend staan om hun helende eigenschappen, of gewoon ontspannen op een ligstoel en genieten van de zon. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want de architectuur van de gebouwen en de omgeving zijn absoluut prachtig!

2. Anthony Quinn Bay

Anthony Quinn Bay is een afgelegen baai aan de oostkust van Rhodos en staat bekend om zijn turquoise wateren en prachtige rotsformaties. Deze idyllische plek is vernoemd naar de beroemde Amerikaanse acteur Anthony Quinn, die deze baai ontdekte tijdens de opnames van de film "The Guns of Navarone". Hier kun je genieten van rust en stilte terwijl je ontspant op het strand of een verfrissende duik neemt in het heldere water. Vergeet niet om je snorkeluitrusting mee te nemen, want de onderwaterwereld van Anthony Quinn Bay is absoluut adembenemend!

3. Tsambika Beach

Tsambika Beach is een van de mooiste stranden van Rhodos en biedt een perfecte omgeving om te ontspannen. Dit uitgestrekte strand met fijn zand en kristalhelder water is ideaal om te zonnebaden, een boek te lezen of gewoon te genieten van de rustige sfeer. Als je wat actiever wilt zijn, kun je ook watersporten beoefenen zoals jetskiën of paddleboarden. Vergeet niet om een wandeling te maken naar de nabijgelegen Tsambika-berg, waar je wordt beloond met een adembenemend uitzicht over de omgeving.

4. Lindos

Lindos is een charmant dorpje aan de oostkust van Rhodos en staat bekend om zijn pittoreske witte huizen en smalle straatjes. Hier vind je ook het prachtige Lindos-strand, waar je kunt ontspannen en genieten van de rustige omgeving. Breng een bezoek aan de oude Akropolis van Lindos, gelegen op een heuvel boven het dorp, en geniet van het adembenemende uitzicht op de omliggende zee en het landschap. Slenter door de straatjes van Lindos en ontdek charmante boetiekjes, traditionele tavernes en gezellige cafés.

5. Prasonisi

Als je op zoek bent naar een unieke plek om te ontspannen, dan is Prasonisi de ideale keuze. Dit schiereiland, gelegen aan de zuidpunt van Rhodos, is een paradijs voor windsurfers en kitesurfers vanwege de ideale windcondities. Maar zelfs als je geen watersportliefhebber bent, kun je nog steeds genieten van de serene schoonheid van Prasonisi. Neem een wandeling langs het afgelegen strand, bewonder de ruige kliffen en geniet van de rustige sfeer. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want de zonsondergangen hier zijn absoluut spectaculair!

Rhodos biedt talloze mogelijkheden om te ontspannen en te genieten van de rustige schoonheid van het eiland. Of je nu kiest voor een bezoek aan de historische Kalithea Springs, de afgelegen Anthony Quinn Bay, het prachtige Tsambika Beach, het charmante dorpje Lindos of het unieke schiereiland Prasonisi, je zult zeker een plek vinden die aan al je ontspanningsbehoeften voldoet. Dus pak je koffers en ga op reis naar Rhodos, waar ontspanning en sereniteit op je wachten!