Ontdek de adembenemende natuurreservaten van Rhodos

29 september 2023
Ontdek de adembenemende natuurreservaten van Rhodos

Rhodos is een Grieks eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en historische bezienswaardigheden. Maar wist je dat Rhodos ook een aantal indrukwekkende natuurreservaten heeft? Deze reservaten zijn ideaal voor wandelaars en natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring in de natuur. In deze blogpost nemen we je mee op een wandeltocht door de natuurreservaten van Rhodos.

Het natuurreservaat van Profitis Ilias

Profitis Ilias is een van de meest populaire natuurreservaten van Rhodos. Dit reservaat bevindt zich op de top van de berg Profitis Ilias en biedt een adembenemend uitzicht op het eiland en de Egeïsche Zee. Het reservaat is de thuisbasis van verschillende plantensoorten, waaronder cipressen, eiken en dennen.

De wandeltocht begint bij het dorpje Embonas en voert je langs de wijngaarden van de regio. Onderweg kom je langs een aantal traditionele tavernes waar je kunt genieten van lokale specialiteiten en wijn. Na ongeveer een uur wandelen bereik je de top van de berg, waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht. Vergeet niet om je camera mee te nemen!

Het natuurreservaat van Seven Springs

Seven Springs is een van de meest schilderachtige natuurreservaten van Rhodos. Het reservaat ligt op ongeveer 30 kilometer ten zuidoosten van de stad Rhodos en is gemakkelijk te bereiken met de auto. Het reservaat is de thuisbasis van zeven natuurlijke bronnen die het hele jaar door water leveren aan de omgeving.

De wandeltocht door Seven Springs begint bij de ingang van het reservaat en voert je langs beken, watervallen en vijvers. Onderweg kom je langs een aantal grotten en oude bruggen die dateren uit de Ottomaanse periode. Het hoogtepunt van de wandeltocht is de tunnel van 186 meter lang die je onder de berg door voert. Aan het einde van de tunnel kom je bij de zeven bronnen, waar je kunt ontspannen en genieten van de prachtige omgeving.

Het natuurreservaat van Valley of the Butterflies

De Valley of the Butterflies is een van de meest unieke natuurreservaten van Rhodos. Het reservaat ligt op ongeveer 25 kilometer ten zuidwesten van de stad Rhodos en is gemakkelijk te bereiken met de auto. Het reservaat is de thuisbasis van duizenden vlinders, waaronder de zeldzame Panaxia Quadripunctaria.

De wandeltocht door de Valley of the Butterflies begint bij de ingang van het reservaat en voert je langs een beekje en watervallen. Onderweg kom je langs een aantal traditionele molens en bruggen die dateren uit de Middeleeuwen. Het hoogtepunt van de wandeltocht zijn natuurlijk de vlinders. Het beste moment om de vlinders te zien is tussen juni en september, wanneer ze het meest actief zijn. Vergeet niet om stil te zijn en de vlinders niet aan te raken, zodat je hun natuurlijke habitat niet verstoort.

Het natuurreservaat van Mount Tsambika

Mount Tsambika is een van de meest uitdagende natuurreservaten van Rhodos. Dit reservaat bevindt zich op de top van de berg Tsambika en biedt een prachtig uitzicht op de oostkust van het eiland. Het reservaat is de thuisbasis van verschillende plantensoorten, waaronder pijnbomen en cipressen.

De wandeltocht begint bij het strand van Tsambika en voert je langs een steile weg naar de top van de berg. Onderweg kom je langs oude kerkjes en traditionele huizen. Het hoogtepunt van de wandeltocht is het prachtige uitzicht vanaf de top van de berg. Vergeet niet om genoeg water en snacks mee te nemen, want de wandeltocht kan behoorlijk uitdagend zijn.

Tips voor het wandelen door de natuurreservaten van Rhodos
Conclusie

Rhodos heeft een aantal indrukwekkende natuurreservaten die ideaal zijn voor wandelaars en natuurliefhebbers. Of je nu op zoek bent naar een uitdagende wandeltocht of gewoon wilt genieten van de prachtige omgeving, Rhodos heeft voor elk wat wils. Dus trek je wandelschoenen aan en ontdek de adembenemende natuurreservaten van Rhodos!