Ontdek de adembenemende natuur van Rhodos

2 september 2023
Ontdek de adembenemende natuur van Rhodos

Rhodos, het eiland van de zon, is niet alleen bekend om zijn stranden en historische bezienswaardigheden, maar ook om zijn prachtige natuur. Het eiland heeft een divers landschap met bergen, valleien, bossen en stranden, en biedt daardoor tal van mogelijkheden om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Rhodos. In deze blog post nemen we je mee op ontdekkingstocht langs enkele van de meest adembenemende natuurgebieden van het eiland.

Het bergachtige binnenland van Rhodos

Het binnenland van Rhodos bestaat voornamelijk uit bergachtig gebied. Hier vind je uitgestrekte bossen, indrukwekkende ravijnen en schilderachtige dorpjes. Een van de meest populaire plekken om te bezoeken is het dorpje Embonas, dat bekend staat om zijn wijnproductie. Het dorp ligt in het hart van de bergketen Attaviros en biedt een spectaculair uitzicht over de omgeving. Een andere geweldige plek om te bezoeken is de Vallei van de Vlinders. Dit natuurgebied is vooral bekend om de duizenden vlinders die hier in de zomermaanden rondvliegen. De vallei is een oase van rust en biedt een verfrissende afwisseling van de drukke stranden van het eiland.

De stranden van Rhodos

Rhodos staat bekend om zijn prachtige stranden. Het eiland heeft een kustlijn van meer dan 200 kilometer lang en biedt daardoor tal van mogelijkheden om te genieten van de zon en de zee. Een van de meest populaire stranden is Faliraki Beach. Dit strand is een van de langste en breedste stranden van het eiland en biedt tal van faciliteiten, waaronder restaurants, bars en watersportactiviteiten. Een andere geweldige plek om te bezoeken is Tsambika Beach. Dit strand ligt aan de oostkust van het eiland en biedt kristalhelder water en een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.

De natuurlijke bronnen van Rhodos

Rhodos heeft tal van natuurlijke bronnen die het hele jaar door stromen. Een van de meest populaire bronnen is de Epta Piges, ook wel de Zeven Bronnen genoemd. Deze bronnen liggen in een schilderachtige omgeving en bieden een verfrissende afwisseling van de zomerse hitte. Een andere populaire bron is de Kallithea-bron. Deze bron is vooral bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen en wordt al eeuwenlang gebruikt voor therapeutische doeleinden.

De bossen van Rhodos

Rhodos heeft verschillende bossen die een bezoek waard zijn. Een van de meest opvallende bossen is het Petaloudes-bos, ook wel het Vlinderdal genoemd. In de zomermaanden zijn hier duizenden vlinders te vinden die zich tegoed doen aan de nectar van de bloemen. Een andere geweldige plek om te bezoeken is het Profitis Ilias-bos. Dit bos ligt op de hoogste berg van het eiland en biedt een adembenemend uitzicht over de omgeving.

Rhodos biedt tal van mogelijkheden om te genieten van de prachtige natuur van het eiland. Of je nu op zoek bent naar bergen, bossen, stranden of natuurlijke bronnen, Rhodos heeft voor elk wat wils. Door een bezoek te brengen aan enkele van de meest adembenemende natuurgebieden van het eiland, kun je de stress van het dagelijkse leven even achter je laten en volledig ontspannen in een van de mooiste plekken van Griekenland.