Hoe je kunt genieten van een avontuurlijke vakantie op Rhodos

24 augustus 2023
Hoe je kunt genieten van een avontuurlijke vakantie op Rhodos

Ben je op zoek naar een vakantie vol avontuur en spanning? Dan is Rhodos de perfecte bestemming voor jou! Dit prachtige eiland in Griekenland biedt tal van activiteiten en bezienswaardigheden die je hart sneller doen kloppen. In deze blogpost delen we enkele tips om het meeste uit je avontuurlijke vakantie op Rhodos te halen.

Verken de natuurlijke schoonheid van Rhodos

Rhodos staat bekend om zijn prachtige landschappen en natuurlijke schoonheid. Er zijn tal van wandel- en fietsroutes die je langs de mooiste plekjes van het eiland voeren. Huur een fiets en verken de bergen rondom het dorpje Lindos of wandel door de vlindervallei in Petaloudes. Als je van klimmen houdt, dan is de berg Attavyros met zijn 1.215 meter hoogte een echte uitdaging. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend en absoluut de moeite waard.

Ontdek de onderwaterwereld van Rhodos

Rhodos heeft een fantastische onderwaterwereld en is dan ook een populaire bestemming voor duikers en snorkelaars. Er zijn tal van duikscholen op het eiland waar je lessen kunt volgen en duikexcursies kunt boeken. Verken de prachtige riffen en wrakken rondom het eiland en ontdek de vele soorten vissen en zeedieren die hier leven. Als je liever wilt snorkelen, dan zijn er tal van stranden waar je snorkeluitrusting kunt huren en zelf op ontdekkingstocht kunt gaan.

Ga op avontuur in de lucht

Wil je het eiland vanuit een ander perspectief bekijken? Dan is een rondvlucht met een helikopter of een paraglide-ervaring misschien iets voor jou. Geniet van het prachtige uitzicht op de kustlijn en het binnenland van Rhodos terwijl je door de lucht zweeft. Als je durft, kun je zelfs een tandemvlucht maken met een instructeur. Dit is een unieke manier om het eiland van bovenaf te bewonderen.

Bezoek de middeleeuwse stad Rhodos

Rhodos heeft een rijke geschiedenis en is vooral bekend om zijn middeleeuwse stad. De oude stadsmuren en het kasteel van de Johannieterorde zijn indrukwekkende bezienswaardigheden die je niet mag missen. Wandel door de smalle straatjes en bewonder de oude gebouwen en kerken. Bezoek ook het paleis van de Grootmeesters, dat nu een museum is waar je meer kunt leren over de geschiedenis van het eiland.

Ga op avontuur op het water

Rhodos heeft tal van watersportmogelijkheden voor de adrenalinejunkies onder ons. Ga bijvoorbeeld windsurfen, kitesurfen of waterskiën. Er zijn tal van stranden waar je deze sporten kunt beoefenen en er zijn ook genoeg verhuurbedrijven waar je de benodigde uitrusting kunt huren. Als je liever iets rustiger aan doet, dan kun je een kajak of een stand-up paddleboard huren en het water op gaan.

Verken de omgeving per quad of buggy

Wil je het eiland op een andere manier verkennen? Huur dan een quad of een buggy en verken de omgeving op eigen houtje. Rijd door de bergen en over de onverharde wegen en ontdek de mooiste plekjes van Rhodos. Er zijn tal van verhuurbedrijven waar je deze voertuigen kunt huren en je hebt geen rijbewijs nodig.

Slotwoord

Rhodos biedt tal van mogelijkheden voor een avontuurlijke vakantie. Of je nu van wandelen, duiken, watersporten, vliegen of gewoon het verkennen van de omgeving houdt, er is voor ieder wat wils. Vergeet niet om je reis goed voor te bereiden en de benodigde uitrusting te huren of te kopen voordat je op pad gaat. Zo kun je optimaal genieten van alles wat Rhodos te bieden heeft.