Hoe je kunt genieten van een actieve vakantie op Rhodos

6 augustus 2023
Hoe je kunt genieten van een actieve vakantie op Rhodos

Rhodos, het prachtige Griekse eiland gelegen in de Egeïsche Zee, is een populaire vakantiebestemming die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en het kristalheldere water. Hoewel het eiland vaak geassocieerd wordt met ontspannen op het strand en het ontdekken van de oude ruïnes, biedt Rhodos ook tal van mogelijkheden voor een actieve vakantie. In dit artikel ontdek je hoe je optimaal kunt genieten van een actieve vakantie op Rhodos.

Wandelen in de natuur

Rhodos staat bekend om zijn prachtige natuur en gevarieerde landschappen, en wandelen is dan ook een van de beste manieren om het eiland te verkennen. Er zijn talloze wandelroutes die je door de bergen, bossen en langs de kustlijn voeren, waarbij je een adembenemend uitzicht hebt op de omliggende eilanden.

De vallei van de vlinders

Een van de meest populaire wandelroutes op Rhodos is de Vallei van de Vlinders (Petaloudes). Dit unieke natuurgebied staat bekend om de duizenden kleurrijke vlinders die hier elk jaar neerstrijken en is een must-see voor natuurliefhebbers. De vallei biedt verschillende wandelroutes, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad, die je langs watervallen, beekjes en door dichte bossen voeren.

Het middeleeuwse kasteel van Monolithos

Voor de geschiedenisliefhebbers is een wandeling naar het kasteel van Monolithos een absolute aanrader. Dit indrukwekkende middeleeuwse kasteel is gelegen op een steile klif en biedt een spectaculair uitzicht op zee. De wandeling naar het kasteel is enigszins uitdagend, maar zeker de moeite waard voor het prachtige panoramische uitzicht.

Fietsen op Rhodos

Fietsen is een andere geweldige manier om Rhodos te ontdekken. Het eiland heeft een goed ontwikkeld netwerk van fietspaden en wegen, waardoor het mogelijk is om zowel de kustlijn als het binnenland per fiets te verkennen. Je kunt kiezen voor een rustige fietstocht door de pittoreske dorpjes of een uitdagende tocht door de bergen.

De route van Rhodos-Stad naar Lindos

Een van de meest populaire fietsroutes op Rhodos is de route van Rhodos-Stad naar Lindos. Deze 50 kilometer lange route voert je langs de prachtige oostkust van het eiland en biedt spectaculaire uitzichten op de omliggende baaien en stranden. Onderweg kun je een bezoek brengen aan het witte stadje Lindos, met zijn charmante straatjes en het beroemde Akropolis.

Watersporten

Het kristalheldere water rondom Rhodos is perfect voor een scala aan watersporten, zoals duiken, snorkelen, windsurfen en kitesurfen. Er zijn tal van duikcentra op het eiland waar je terecht kunt voor duikcursussen en begeleide duiktrips. Enkele van de beste duikplekken op Rhodos zijn onder andere de Baai van Kalithea, waar je prachtige onderwatergrotten en scheepswrakken kunt ontdekken, en het eilandje Prasonisi, dat bekend staat om zijn windsurf- en kitesurfmogelijkheden.

Zeilen en boottochten

Het huren van een zeilboot of het deelnemen aan een georganiseerde boottocht is een andere geweldige manier om de wateren rond Rhodos te verkennen. Je kunt kiezen voor een ontspannen zeiltocht langs de kust, of een avontuurlijke excursie naar de nabijgelegen eilanden zoals Symi en Chalki. Deze eilanden staan bekend om hun ongerepte stranden, traditionele architectuur en heerlijke lokale gerechten.

Avontuurlijke activiteiten

Voor de echte avonturiers zijn er op Rhodos ook tal van spannende activiteiten te ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan rotsklimmen in de bergen, of deelnemen aan een off-road jeep safari door het ruige binnenland. Deze activiteiten bieden niet alleen een adrenalinekick, maar geven je ook de kans om het eiland vanuit een ander perspectief te zien.

Paragliden boven Rhodos

Een van de meest spectaculaire manieren om Rhodos te ervaren is door te gaan paragliden. Onder begeleiding van een ervaren instructeur kun je een tandemvlucht maken, waarbij je hoog boven het eiland zweeft en geniet van een adembenemend uitzicht op de bergen, bossen en de azuurblauwe zee.

Een actieve vakantie op Rhodos biedt voor ieder wat wils. Of je nu wilt wandelen, fietsen, watersporten of deelnemen aan avontuurlijke activiteiten, er is altijd wel iets te doen op dit prachtige Griekse eiland. Dus waar wacht je nog op? Pak je wandelschoenen, zwemkleding en avontuurlijke geest, en ontdek wat Rhodos allemaal te bieden heeft!