Fotograferen op Rhodos: beste plekken en tips

4 november 2023
Fotograferen op Rhodos: beste plekken en tips

Rhodos is een prachtig eiland in de Egeïsche Zee en biedt talloze mogelijkheden voor fotografie. Of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon wat mooie vakantiekiekjes wilt maken, Rhodos heeft voor ieder wat wils. In deze blogpost ga ik in op de beste plekken om te fotograferen op het eiland en geef ik tips voor het maken van de mooiste foto's.

Rhodos in beeld: fotograferen op het eiland

Rhodos is een eiland vol contrasten. Van de prachtige zandstranden tot de historische stad Rhodos en de groene bergen in het binnenland, er zijn talloze plekken om te fotograferen. Hieronder vind je een aantal van de beste plekken om te fotograferen op Rhodos.

Acropolis van Lindos

De Acropolis van Lindos is een van de meest iconische bezienswaardigheden op Rhodos en biedt een schitterend uitzicht over de baai van Lindos. Het is een archeologische site met ruïnes van een tempel, een theater en een vesting. Het is een geweldige plek om te fotograferen bij zonsopgang of zonsondergang, wanneer het licht het mooist is. Probeer verschillende hoeken uit om de beste foto's te maken.

De oude stad van Rhodos

De oude stad van Rhodos is een van de best bewaarde middeleeuwse steden ter wereld en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een doolhof van smalle straatjes, pleinen en historische gebouwen en biedt talloze fotomogelijkheden. Fotografeer de prachtige poorten, de middeleeuwse muren en de kleurrijke gebouwen. Probeer ook eens een foto te maken vanaf de stadsmuren, waar je een schitterend uitzicht hebt over de stad en de zee.

De vlindervallei

De vlindervallei is een natuurgebied in het westen van Rhodos en staat bekend om de duizenden vlinders die er in de zomermaanden rondvliegen. Het is een sprookjesachtige plek met een rivier, watervalletjes en veel groen. Fotografeer de vlinders, de waterval en de mooie omgeving. Probeer ook eens een foto te maken vanaf een hoger gelegen punt, zodat je een overzicht krijgt van de vallei.

De baai van Anthony Quinn

De baai van Anthony Quinn is een schitterende baai met helder blauw water en omringd door rotsen en groen. Het is een populaire plek om te zwemmen en te zonnen, maar ook om te fotograferen. Fotografeer de baai vanaf het strand of vanaf een hoger gelegen punt, waar je een schitterend uitzicht hebt over de baai en de omgeving.

Het kasteel van Monolithos

Het kasteel van Monolithos is een middeleeuws kasteel op een rotsachtige heuvel in het westen van Rhodos. Het is een indrukwekkend bouwwerk met een schitterend uitzicht over de zee en de omgeving. Fotografeer het kasteel vanaf de heuvel of vanaf het strand, waar je een mooi contrast hebt tussen het kasteel en het heldere blauwe water.

Het witte stadje van Lindos

Het witte stadje van Lindos is een idyllisch stadje aan de oostkust van Rhodos en staat bekend om de witte huizen en smalle straatjes. Het is een geweldige plek om te fotograferen bij zonsopgang of zonsondergang, wanneer het licht het mooist is. Fotografeer de mooie huizen, kerken en pleinen en probeer verschillende hoeken uit.

Het klooster van Tsambika

Het klooster van Tsambika is een klooster op een heuvel in het oosten van Rhodos en biedt een schitterend uitzicht over de omgeving. Fotografeer het klooster vanaf de heuvel of vanaf het strand, waar je een mooi contrast hebt tussen het klooster en de zee. Probeer ook eens een foto te maken van de omgeving, waar je een mooi overzicht hebt van de bergen en de kustlijn.

Het dorpje Siana

Het dorpje Siana is een traditioneel dorpje in het binnenland van Rhodos en staat bekend om de lokale honing en wijn. Het is een sfeervol dorpje met smalle straatjes, mooie huizen en gezellige pleinen. Fotografeer de mooie huizen, de lokale producten en de gezellige sfeer. Probeer ook eens een foto te maken vanaf een hoger gelegen punt, waar je een mooi overzicht hebt van het dorpje en de omgeving.

Met deze tips en plekken om te fotograferen op Rhodos, ben je verzekerd van prachtige vakantiefoto's. Vergeet niet om verschillende hoeken uit te proberen en te experimenteren met licht en compositie. Zo maak je de mooiste foto's van dit schitterende eiland.