De Top 5 Klimlocaties op Rhodos die je niet mag missen

17 juni 2024
De Top 5 Klimlocaties op Rhodos die je niet mag missen

Rhodos, een prachtig Grieks eiland in de Egeïsche Zee, staat bekend om zijn adembenemende landschappen en avontuurlijke mogelijkheden. Voor klimliefhebbers is Rhodos een waar paradijs, met een verscheidenheid aan rotsformaties en klimroutes die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren klimmers. In deze blogpost nemen we je mee langs de top 5 klimlocaties op Rhodos die je niet mag missen.

1. Klimgebied Embonas

Embora is een populaire klimlocatie in het westen van Rhodos, bekend om zijn indrukwekkende kalksteenrotsen en prachtige uitzichten over de Egeïsche Zee. Met routes variërend van 5a tot 8c, is Embonas geschikt voor klimmers van alle niveaus. Het gebied biedt ook verschillende bouldermogelijkheden voor degenen die graag zonder touw klimmen.

2. Klimgebied Kremasti

Kremasti is een ander geweldig klimgebied op Rhodos, gelegen in het noorden van het eiland. Met zijn steile kalksteenwanden en technische routes is Kremasti een uitdagende bestemming voor ervaren klimmers. Het gebied biedt ook enkele sportklimroutes en mogelijkheden voor diegenen die graag multi-pitch klimmen.

3. Klimgebied Monolithos

Voor klimmers die op zoek zijn naar een meer afgelegen en rustige locatie, is Monolithos de place to be. Dit klimgebied, gelegen aan de westkust van Rhodos, biedt een unieke klimervaring dankzij zijn gevarieerde rotsformaties en prachtige natuurlijke omgeving. Met routes die variëren in moeilijkheidsgraad, is Monolithos geschikt voor zowel beginners als gevorderde klimmers.

4. Klimgebied Prasonisi

Prasonisi, gelegen in het zuiden van Rhodos, is een paradijs voor kitesurfers en windsurfers, maar biedt ook geweldige klimmogelijkheden. Met zijn winderige omstandigheden en ruige kustlijn, is Prasonisi een unieke bestemming voor klimmers die op zoek zijn naar avontuur. Het gebied biedt sportklimroutes van verschillende moeilijkheidsgraden en adembenemende uitzichten over de zee.

5. Klimgebied Tsambika

Last but not least is Tsambika, een populaire klimlocatie aan de oostkust van Rhodos. Met zijn zandstenen rotsen en overhangende routes, is Tsambika een uitdagende bestemming voor klimmers die hun technische vaardigheden willen testen. Het gebied biedt ook enkele bouldermogelijkheden en prachtige stranden om te ontspannen na een dag klimmen.

Of je nu een beginnende klimmer bent of een doorgewinterde professional, Rhodos heeft voor elk wat wils als het gaat om klimmen. Met zijn diverse landschappen en uitdagende rotsformaties is Rhodos de perfecte bestemming voor een avontuurlijke klimvakantie. Dus pak je klimuitrusting in en ontdek de top 5 klimlocaties op Rhodos die je niet mag missen!