De Top 10 Mooiste Stranden van Rhodos

7 mei 2023
De Top 10 Mooiste Stranden van Rhodos

Rhodos, het zonnige Griekse eiland gelegen in de Egeïsche Zee, is een paradijs voor strandliefhebbers. Met een indrukwekkende kustlijn van 220 kilometer lang, biedt Rhodos een breed scala aan stranden voor elk wat wils. In dit artikel ontdek je de top 10 mooiste stranden van Rhodos die je zeker niet mag missen tijdens je vakantie op dit prachtige eiland.

1. Anthony Quinn Bay

Anthony Quinn Bay, vernoemd naar de beroemde acteur die hier de film 'The Guns of Navarone' opnam, is een van de meest pittoreske stranden van Rhodos. Omgeven door indrukwekkende rotsformaties en weelderig groen, is dit strand ideaal voor zowel zonnebaden als snorkelen. Het kristalheldere water varieert van turquoise tot diepblauw, wat een betoverend effect geeft.

2. Tsambika Beach

Tsambika Beach, gelegen aan de oostkust van Rhodos, staat bekend om zijn gouden zand en kalme, ondiepe wateren. Dit maakt het een ideale locatie voor gezinnen met kinderen. Het strand is goed georganiseerd met ligbedden, parasols en diverse watersportmogelijkheden. Op de top van de nabijgelegen heuvel vind je het beroemde klooster van Panagia Tsambika, dat een bezoek waard is voor zijn prachtige uitzicht.

3. St. Paul's Bay

St. Paul's Bay, gelegen in de buurt van het pittoreske dorpje Lindos, is een klein en beschut strand met kristalhelder water. Het strand, dat bestaat uit zand en kiezels, is omgeven door hoge kliffen en biedt een adembenemend uitzicht op de witgekalkte huizen van Lindos en de oude Akropolis. St. Paul's Bay is perfect voor een ontspannen dag aan zee, met ligbedden en parasols beschikbaar voor huur.

4. Prasonisi Beach

Prasonisi Beach, gelegen aan de zuidpunt van Rhodos, is een uniek strand waar de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee samenkomen. Dit zorgt voor een interessante mix van kalme wateren aan de ene kant en sterke winden en golven aan de andere kant, waardoor het een populaire locatie is voor windsurfers en kitesurfers. Het uitgestrekte zandstrand is perfect voor lange wandelingen en het verkennen van de natuurlijke schoonheid van het gebied.

5. Faliraki Beach

Faliraki Beach, gelegen aan de oostkust van Rhodos, is een van de meest populaire en levendige stranden van het eiland. Het 5 kilometer lange zandstrand biedt een breed scala aan faciliteiten, zoals ligbedden, parasols, beachbars en watersportmogelijkheden. Faliraki is ook bekend om zijn bruisende nachtleven, met tal van bars, clubs en restaurants in de omgeving.

6. Agathi Beach

Agathi Beach, gelegen aan de oostkust van Rhodos, is een verborgen parel en een van de rustigste stranden van het eiland. Dit prachtige zandstrand wordt omgeven door gouden heuvels en kristalhelder water, waardoor het een ideale locatie is om te ontspannen en tot rust te komen. Agathi Beach is tevens een geweldige plek om te snorkelen, dankzij het heldere water en de aanwezigheid van kleurrijke vissen.

7. Kallithea Springs

Kallithea Springs, gelegen aan de oostkust van Rhodos, is een unieke locatie waar natuurlijke warmwaterbronnen samenkomen met de Egeïsche Zee. Het strand van Kallithea bestaat uit kleine baaien met kiezels en zand, omgeven door indrukwekkende rotsformaties. De kristalheldere wateren zijn perfect om te zwemmen en snorkelen. Naast het strand vind je de gerestaureerde Italiaanse thermale baden, die een bezoek waard zijn voor hun architecturale schoonheid en ontspannende spa-ervaring.

8. Pefkos Beach

Pefkos Beach, gelegen aan de zuidoostkust van Rhodos, is een charmant strand omringd door pijnbomen. Het gouden zand en het heldere, ondiepe water maken het een ideale locatie voor gezinnen met kinderen. Pefkos Beach biedt een ontspannen sfeer, met gezellige tavernes en bars in de buurt. Het strand is goed georganiseerd met ligbedden en parasols beschikbaar voor huur.

9. Ixia Beach

Ixia Beach, gelegen aan de westkust van Rhodos, is een lang kiezelstrand dat zich uitstrekt langs de hoofdweg van Rhodos-Stad naar het zuiden. Dankzij de constante wind is Ixia Beach een populaire plek voor windsurfers en kitesurfers. Het strand is goed georganiseerd met ligbedden, parasols en diverse watersportmogelijkheden. In de omgeving vind je verschillende hotels, restaurants en bars.

10. Glystra Beach

Glystra Beach, gelegen aan de zuidoostkust van Rhodos, is een klein, afgelegen zandstrand dat bekend staat om zijn rustige en ontspannen sfeer. Omgeven door groene heuvels en kristalhelder water, biedt Glystra Beach een perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Rhodos. Het strand is eenvoudig maar biedt basisfaciliteiten zoals ligbedden en parasols.

Rhodos heeft met zijn prachtige stranden en adembenemende landschappen voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen dag op het strand, een avontuurlijke watersportervaring of een levendig nachtleven, je zult het zeker vinden op dit prachtige Griekse eiland. Mis deze top 10 mooiste stranden van Rhodos niet tijdens je volgende vakantie!