De Beste Plekken om te Vissen op Rhodos

22 juli 2023
De Beste Plekken om te Vissen op Rhodos

Rhodos is een prachtig Grieks eiland, bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige stranden en kristalheldere wateren. Maar wist je dat Rhodos ook een paradijs is voor vissers? Dit eiland biedt tal van geweldige visplekken voor zowel beginners als ervaren vissers. In dit artikel ontdek je de beste plekken om te vissen op Rhodos en krijg je enkele nuttige tips om je vangstkansen te vergroten.

1. Lindos

Lindos is een charmant stadje aan de oostkust van Rhodos en is een populaire vislocatie vanwege de kalme wateren en de overvloed aan vissoorten. Je kunt hier voornamelijk makreel, horsmakreel, zeebrasem en barracuda vinden. De beste tijd om te vissen in Lindos is 's ochtends vroeg of laat in de middag, wanneer de zee rustiger is. Probeer je geluk vanaf de kade of huur een boot om toegang te krijgen tot diepere wateren.

2. Kamiros

Kamiros, gelegen aan de westkust van Rhodos, is een andere geweldige visplek. Dit gebied staat bekend om zijn archeologische vindplaatsen en mooie zonsondergangen, maar het biedt ook uitstekende mogelijkheden om te vissen. Je kunt hier vooral tonijn, tandbrasem en zeebaars vinden. De kustlijn van Kamiros is rotsachtig, dus let op je voeten tijdens het vissen. Het is aan te raden om hier vroeg in de ochtend te vissen.

3. Faliraki

Faliraki is een populaire badplaats aan de oostkust van Rhodos en is ideaal voor gezinnen en groepen vrienden die willen vissen. Hier kun je voornamelijk zeebrasem, sardines en zeebaars vangen. Faliraki heeft een aantal stranden en kades waar je kunt vissen, evenals bootverhuur om toegang te krijgen tot diepere wateren. Probeer de omgeving van de haven of het nabijgelegen Ladiko-strand voor de beste resultaten.

4. Kallithea

Kallithea is een andere geweldige plek om te vissen op Rhodos. Het staat bekend om zijn geneeskrachtige bronnen en prachtige stranden, maar het kristalheldere water is ook perfect om te vissen. Je kunt hier makreel, zeebrasem, zeebaars en barracuda vangen. De beste tijd om te vissen in Kallithea is tijdens de vroege ochtend of late middag, wanneer het water het rustigst is. Probeer te vissen vanaf de rotsachtige kustlijn of huur een boot voor toegang tot diepere wateren.

5. Prasonisi

Prasonisi, gelegen aan de zuidpunt van Rhodos, is een unieke visplek vanwege de samenvloeiing van de Egeïsche en Middellandse Zee. Deze locatie biedt geweldige vangstmogelijkheden, zoals tonijn, zwaardvis, amberjack en mahi-mahi. De beste tijd om te vissen in Prasonisi is tijdens de vroege ochtend of late middag, wanneer het water kalm is. Je kunt vissen vanaf het strand of een boot huren om de omliggende wateren te verkennen.

6. Ialyssos

Ialyssos, gelegen aan de noordwestkust van Rhodos, is een uitstekende plek om te vissen op zeebaars, zeebrasem en makreel. De kustlijn van Ialyssos is rotsachtig, dus draag geschikte schoenen. Probeer te vissen in de vroege ochtend of late middag, wanneer het water het rustigst is. Je kunt vanaf de kust vissen of een boot huren om dieper water te verkennen.

Tips voor succesvol vissen op Rhodos
  1. Lokaal aas: Gebruik lokaal aas, zoals inktvis, sardines of garnalen, om je kansen om vis te vangen te vergroten. Lokale vissoorten zijn namelijk gewend aan dit soort aas.
  2. Wees geduldig: Vissen vergt geduld, vooral in een nieuwe omgeving. Geef niet te snel op als je niet meteen beet hebt.
  3. Vraag lokale vissers om advies: Lokale vissers kennen de beste plekken en tijden om te vissen op Rhodos. Aarzel niet om hen om tips te vragen.
  4. Respecteer de omgeving: Houd de visplekken op Rhodos schoon en ongerept door je afval mee te nemen en de vispopulatie op peil te houden door alleen te vangen wat je nodig hebt.

Rhodos biedt een schat aan vismogelijkheden voor enthousiaste vissers. Of je nu een ervaren visser bent of nieuw in de sport, je zult ongetwijfeld genieten van de prachtige visplekken en de overvloed aan vissoorten die het eiland te bieden heeft.