De beste plekken om te joggen op Rhodos

1 juni 2023
De beste plekken om te joggen op Rhodos

Rhodos, een van de grootste en meest bezochte Griekse eilanden, staat bekend om zijn prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en levendige nachtleven. Maar wist je dat dit eiland ook een paradijs is voor hardlopers? Of je nu een doorgewinterde hardloper bent of iemand die op zoek is naar een nieuwe plek om te joggen tijdens je vakantie, Rhodos heeft een overvloed aan mooie en uitdagende joggingroutes. In dit artikel ontdek je de beste plekken om te joggen op Rhodos, zodat je je hardlooproutine kunt voortzetten terwijl je geniet van de prachtige omgeving die dit eiland te bieden heeft.

1. Rhodos-stad

Rhodos-stad, de hoofdstad van het eiland, is een geweldige plek om te joggen. Je kunt ervoor kiezen om langs de kustlijn te lopen, waar je kunt genieten van een frisse zeebries en een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee. Een andere optie is om te joggen in de historische oude stad, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Hier kun je door de smalle geplaveide straatjes joggen en je vergapen aan de goed bewaard gebleven middeleeuwse architectuur. Houd er rekening mee dat de oude stad overdag druk kan zijn, dus het is aan te raden om 's ochtends vroeg of later in de middag te gaan joggen.

2. Monte Smith

Monte Smith, ook bekend als de Akropolis van Rhodos, is een heuvelachtig gebied aan de rand van Rhodos-stad en biedt een prachtig uitzicht op zowel de stad als de kust. Het is een ideale plek voor hardlopers die graag een uitdagende heuvelachtige route willen proberen. Je kunt beginnen bij de voet van de heuvel en je weg omhoog werken, waarbij je langs oude ruïnes zoals het theater, het stadion en de tempel van Apollo jogt. De paden zijn goed onderhouden en bieden zowel schaduwrijke plekken als open ruimtes met een prachtig uitzicht.

3. Faliraki

Faliraki is een populaire badplaats op Rhodos en biedt verschillende joggingroutes voor hardlopers. Een van de meest populaire is de route langs het lange zandstrand van Faliraki. Je kunt hier genieten van een ontspannen jog langs de zee, terwijl je mensen kijkt en geniet van het uitzicht op de omliggende heuvels. Een andere optie is het pad dat door het centrum van de stad loopt, waar je kunt genieten van de levendige sfeer van de bars, restaurants en winkels. Het voordeel van joggen in Faliraki is dat je na je training kunt afkoelen met een duik in de zee of een verfrissend drankje in een van de vele strandbars.

4. Kallithea Springs

Kallithea Springs, gelegen aan de oostkust van Rhodos, is een prachtig natuurgebied dat bekend staat om zijn geneeskrachtige bronnen en weelderige vegetatie. Hardlopers kunnen genieten van een uitdagende en schilderachtige route langs de kustlijn, met uitzicht op de kristalheldere wateren en rotsachtige baaien. Het pad is deels geplaveid en deels onverhard, waardoor het een gevarieerde en interessante joggingervaring biedt. Na je training kun je jezelf trakteren op een duik in de verkwikkende bronnen of een bezoek brengen aan het nabijgelegen Kallithea Beach voor een ontspannen middag aan zee.

5. Rodini Park

Rodini Park, gelegen net buiten Rhodos-stad, is een van de oudste en mooiste parken ter wereld. Het park staat bekend om zijn weelderige groene omgeving, schaduwrijke wandelpaden en rustige sfeer, waardoor het een ideale plek is voor hardlopers die op zoek zijn naar een ontspannen en schilderachtige route. Je kunt joggen langs de kronkelende paden, omringd door hoge bomen, beekjes en kleurrijke bloemen, terwijl je geniet van de rust en de natuurlijke schoonheid van het park. Rodini Park is ook de thuisbasis van verschillende historische bezienswaardigheden, zoals het graf van Ptolemaeus en de Romeinse aquaducten, die je kunt bewonderen tijdens je joggingroute.

Rhodos is zonder twijfel een paradijs voor hardlopers, met zijn prachtige kustlijnen, historische bezienswaardigheden en weelderige groene parken. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen jog langs het strand of een uitdagende heuvelachtige route, Rhodos biedt een overvloed aan mooie en interessante joggingroutes die geschikt zijn voor alle niveaus en voorkeuren. Dus trek je hardloopschoenen aan en verken de vele prachtige plekken om te joggen op Rhodos tijdens je volgende vakantie.