De 10 meest sfeervolle restaurants in Rhodos-stad die je niet mag missen!

23 maart 2024
De 10 meest sfeervolle restaurants in Rhodos-stad die je niet mag missen!

Rhodos-stad, de hoofdstad van het prachtige Griekse eiland Rhodos, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, adembenemende architectuur en levendige sfeer. Maar wat veel mensen niet weten is dat Rhodos-stad ook een culinaire bestemming is, met talloze sfeervolle restaurants waar je kunt genieten van heerlijke Griekse gerechten. In deze blogpost zet ik de 10 meest sfeervolle restaurants van Rhodos-stad voor je op een rijtje, zodat je tijdens je volgende bezoek aan Rhodos kunt genieten van een onvergetelijke eetervaring!

1. Restaurant Acropolis

Restaurant Acropolis is gelegen in het hart van de oude stad van Rhodos en biedt een adembenemend uitzicht op het middeleeuwse kasteel. Het restaurant is gehuisvest in een prachtig gerestaureerd historisch pand en serveert heerlijke Griekse gerechten met een moderne twist. De romantische sfeer en het vriendelijke personeel maken een diner bij Restaurant Acropolis een onvergetelijke ervaring.

2. Taverna Kostas

Taverna Kostas is een traditionele Griekse taverne met een gezellige en authentieke sfeer. Het restaurant staat bekend om zijn uitstekende service en heerlijke Griekse gerechten, bereid met verse lokale ingrediƫnten. Probeer zeker de traditionele moussaka of de gegrilde souvlaki voor een echte smaakbeleving.

3. Rooftop Restaurant Marco Polo

Het Rooftop Restaurant Marco Polo is gelegen op het dak van een historisch gebouw in het hart van de oude stad van Rhodos. Het restaurant biedt een adembenemend uitzicht op de stad en de zee, wat zorgt voor een romantische en intieme sfeer. Geniet van heerlijke mediterrane gerechten en een uitgebreide wijnkaart terwijl je uitkijkt over de prachtige omgeving.

4. Restaurant Ta Kardasia

Restaurant Ta Kardasia is gelegen in een pittoresk straatje in de oude stad van Rhodos en biedt een authentieke Griekse eetervaring. Het restaurant is gezellig en sfeervol ingericht en serveert traditionele Griekse gerechten, zoals moussaka, souvlaki en verse vis. De vriendelijke eigenaren zorgen voor een warm welkom en een heerlijke maaltijd.

5. Restaurant To Nissaki

Restaurant To Nissaki is gelegen aan de Mandraki-haven en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de jachten die voorbij varen. Het restaurant heeft een romantische sfeer en serveert heerlijke visgerechten en andere Griekse specialiteiten. Probeer zeker de gegrilde octopus of de verse zeebaars voor een smaakexplosie.

6. Taverna Kriti

Taverna Kriti is een gezellige en levendige taverne in het hart van de oude stad van Rhodos. Het restaurant staat bekend om zijn uitstekende Griekse gerechten, zoals tzatziki, souvlaki en moussaka. De vriendelijke sfeer en het levendige personeel zorgen voor een onvergetelijke avond vol heerlijk eten en gezelligheid.

7. Restaurant Marco Polo

Restaurant Marco Polo is gelegen in een prachtig gerestaureerd historisch pand in het hart van de oude stad van Rhodos. Het restaurant heeft een romantische en intieme sfeer en biedt een uitgebreid menu met heerlijke mediterrane gerechten. Geniet van een heerlijke maaltijd in een prachtige omgeving, omringd door de rijke geschiedenis van Rhodos.

8. Restaurant Meltemi

Restaurant Meltemi is een gezellige en levendige eetgelegenheid in het nieuwe gedeelte van Rhodos-stad. Het restaurant heeft een moderne inrichting en serveert heerlijke Griekse gerechten, zoals gyros, moussaka en verse vis. De vriendelijke sfeer en het uitgebreide menu maken een bezoek aan Restaurant Meltemi zeker de moeite waard.

9. Restaurant La Terrasse

Restaurant La Terrasse is gelegen aan het prachtige Elli-strand en biedt een adembenemend uitzicht op de zee. Het restaurant heeft een moderne en stijlvolle inrichting en serveert heerlijke mediterrane gerechten. Geniet van een romantisch diner op het terras terwijl je uitkijkt over de zee en de ondergaande zon.

10. Restaurant Byzantino

Restaurant Byzantino is gelegen in een prachtig historisch gebouw in het hart van de oude stad van Rhodos. Het restaurant heeft een elegante en klassieke sfeer en serveert heerlijke Griekse gerechten met een moderne twist. Geniet van een smaakvolle maaltijd in een prachtige omgeving, omringd door de rijke geschiedenis van Rhodos.

Of je nu op zoek bent naar een romantisch diner met uitzicht op zee, een gezellige taverne in de oude stad of een modern restaurant met een uitgebreid menu, in Rhodos-stad vind je het allemaal. Deze 10 sfeervolle restaurants bieden allemaal een unieke eetervaring die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Rhodos. Dus waar wacht je nog op? Plan je volgende reis naar Rhodos en geniet van heerlijk eten in een betoverende omgeving!