De 10 meest schilderachtige plekken om te picknicken op Rhodos

2 mei 2024
De 10 meest schilderachtige plekken om te picknicken op Rhodos

Rhodos, een prachtig Grieks eiland in de Egeïsche Zee, staat bekend om zijn betoverende landschappen, historische bezienswaardigheden en heerlijke keuken. Een van de meest ontspannende en plezierige manieren om van al het moois dat Rhodos te bieden heeft te genieten, is door te picknicken op enkele van de meest schilderachtige plekken van het eiland. Hier zijn de 10 beste plekken om een onvergetelijke picknickervaring te hebben op Rhodos:

1. Anthony Quinn Bay

Anthony Quinn Bay, vernoemd naar de beroemde acteur die hier ooit filmde, is een kleine baai met kristalhelder water, omgeven door steile rotsen en groene begroeiing. Dit idyllische plekje biedt de perfecte setting voor een rustige picknick aan zee.

2. Rodini Park

Rodini Park, gelegen aan de rand van Rhodos-stad, is een van de oudste openbare parken ter wereld. Met zijn weelderige vegetatie, kabbelende beekjes en historische ruïnes is dit park een ideale plek voor een ontspannen picknick in de natuur.

3. Tsambika Berg

De Tsambika Berg, met zijn panoramisch uitzicht over de omliggende vallei en de Egeïsche Zee, is een populaire plek voor zowel wandelaars als picknickers. Geniet van een heerlijke maaltijd terwijl je uitkijkt over het adembenemende landschap.

4. Kallithea Springs

Kallithea Springs, bekend om zijn geneeskrachtige wateren en betoverende architectuur, is een geweldige plek voor een picknick met een vleugje geschiedenis. Kies een schaduwrijk plekje uit en geniet van het rustgevende geluid van de fonteinen.

5. Seven Springs

Seven Springs, genoemd naar de zeven natuurlijke bronnen die hier samenkomen, is een groen paradijs met weelderige vegetatie en kabbelende beekjes. Neem een kleed mee en geniet van een picknick omringd door de rustgevende geluiden van de natuur.

6. Lindos Acropolis

De oude Akropolis van Lindos, hoog boven het pittoreske dorpje Lindos gelegen, biedt een adembenemend uitzicht over de azuurblauwe zee en de witgekalkte huizen. Kies een plekje uit tussen de eeuwenoude ruïnes en geniet van een picknick met een prachtig uitzicht.

7. Prassonissi Strand

Prassonissi Strand, gelegen op het meest zuidelijke punt van het eiland, is een paradijs voor windsurfers en natuurliefhebbers. Breng een picknickmand mee en geniet van een maaltijd op het zandstrand terwijl je de kitesurfers op de golven ziet dansen.

8. Epta Piges (Seven Springs)

Epta Piges, ook bekend als Seven Springs, is een betoverende plek verscholen in een dennenbos, waar zeven natuurlijke bronnen zorgen voor een constante stroom van fris water. Maak een wandeling door de groene omgeving en installeer je voor een ontspannen picknick aan een van de bronnen.

9. Profitis Ilias Berg

De Profitis Ilias Berg, de hoogste berg van Rhodos, biedt een spectaculair uitzicht over het eiland en de omliggende Egeïsche Zee. Rijd naar de top en geniet van een picknick met een panoramisch uitzicht dat je de adem zal benemen.

10. Butterfly Valley

Butterfly Valley, een beschermd natuurgebied aan de westkust van Rhodos, is de thuisbasis van duizenden kleurrijke vlinders in de zomermaanden. Ga op zoek naar deze prachtige insecten en geniet van een picknick te midden van de weelderige vegetatie.

Of je nu op zoek bent naar een rustig plekje aan zee, een groene oase in de stad of een adembenemend uitzicht vanaf een bergtop, Rhodos biedt tal van prachtige plekken om te genieten van een onvergetelijke picknickervaring. Pak een mand vol lekkernijen in, zoek een idyllisch plekje uit en geniet van al het moois dat dit betoverende eiland te bieden heeft. Happy picnicking!