Bekijk de mooiste zonsondergangen op Rhodos

22 juni 2023
Bekijk de mooiste zonsondergangen op Rhodos

Rhodos, een prachtig Grieks eiland gelegen in de Egeïsche Zee, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige stranden en adembenemende zonsondergangen. Als je op zoek bent naar een romantische vakantiebestemming of gewoon wilt genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland, dan is het bekijken van een zonsondergang op Rhodos een ervaring die je niet mag missen. In dit artikel delen we de beste plekken om de mooiste zonsondergangen op Rhodos te bekijken.

1. Monolithos Kasteel

Monolithos Kasteel, gelegen op een indrukwekkende 300 meter hoge rots aan de westkust van Rhodos, is een van de meest schilderachtige plekken om een zonsondergang te bewonderen. Dit middeleeuwse kasteel, gebouwd in de 15e eeuw, biedt een panoramisch uitzicht op de Egeïsche Zee en het omliggende landschap. De zonsondergangen vanaf deze locatie zijn spectaculair, met de zon die langzaam in de zee zakt en de lucht vult met warme oranje en rode tinten.

2. Kallithea Thermale Bronnen

De Kallithea Thermale Bronnen, gelegen aan de oostkust van Rhodos, zijn een andere prachtige locatie om van een zonsondergang te genieten. Deze historische bronnen, voor het eerst ontdekt in de tijd van het oude Griekenland, zijn omgeven door prachtige tuinen en architectuur. Het uitzicht op de zee vanaf de Kallithea Thermale Bronnen is adembenemend, met het zachte geluid van de golven die op de achtergrond kabbelen terwijl je de zon onder ziet gaan.

3. De oude stad van Rhodos

De oude stad van Rhodos, een UNESCO Werelderfgoed, is een van de best bewaarde middeleeuwse steden in Europa. Een wandeling door de smalle straatjes en steegjes van deze historische stad is een ervaring op zich, maar het wordt nog specialer als je er bent tijdens de zonsondergang. Beklim de stadsmuren of vind een rustige plek in een van de vele parken en tuinen om de zon onder te zien gaan over de oude stadsmuren en de Egeïsche Zee.

4. Tsambika Strand

Tsambika Strand, gelegen aan de oostkust van Rhodos, is een van de mooiste stranden van het eiland. Het gouden zand en het kristalheldere water vormen een perfecte achtergrond voor een onvergetelijke zonsondergang. Neem een picknick mee of geniet van een cocktail in een van de nabijgelegen strandbars terwijl je de zon in de zee ziet zakken en de lucht vult met prachtige kleuren.

5. Lindos Akropolis

De Akropolis van Lindos, gelegen op een steile klif aan de oostkust van Rhodos, is een indrukwekkend archeologisch complex dat dateert uit de 4e eeuw v.Chr. Vanaf de Akropolis heb je een prachtig uitzicht op het witte dorp Lindos, de Egeïsche Zee en het omliggende landschap. De zonsondergangen vanaf deze locatie zijn werkelijk magisch, met de oude tempels en monumenten die worden gehuld in gouden licht terwijl de zon langzaam ondergaat.

6. Prasonisi

Prasonisi, gelegen op het zuidelijkste puntje van Rhodos, is een uniek schiereiland waar de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee samenkomen. Hier kun je genieten van een prachtige zonsondergang terwijl je de golven van beide zeeën tegen elkaar ziet botsen. Prasonisi is ook een populaire bestemming voor windsurfers en kitesurfers, wat zorgt voor een levendige en energieke sfeer tijdens de zonsondergang.

7. Monte Smith

Monte Smith, ook bekend als de Akropolis van Rhodos, is gelegen op een heuvel met uitzicht op de moderne stad Rhodos en de Egeïsche Zee. Hier vind je de overblijfselen van de oude stad, waaronder het theater, het stadion en de tempel van Apollo. Vanaf deze locatie kun je genieten van een panoramisch uitzicht op de stad en de zee, en de zonsondergangen zijn werkelijk spectaculair.

Om de mooiste zonsondergangen op Rhodos te ervaren, raden we je aan om meerdere van deze locaties te bezoeken tijdens je verblijf op het eiland. Elke plek biedt een uniek perspectief en een andere sfeer, waardoor je zonsondergangen beleeft die je nooit zult vergeten. Rhodos is een eiland vol natuurlijke schoonheid en rijke geschiedenis, en het ervaren van de zonsondergangen hier is slechts een klein onderdeel van de onvergetelijke ervaringen die je zult hebben tijdens je bezoek.